De geboorte van een papa – schrijvende papa’s gezocht

de geboorte van een papa

Vrouwen zijn zwanger, mannen zijn in verwachting. Zodra het kunstje van de man geflikt is, is het voornamelijk wachten totdat de baby er is. Moeders doen tot die tijd al het werk, maar is dat eigenlijk wel zo? Staan die aanstaande vaders buiten schot? Misschien doen ze stiekem wel meer dan je in de gaten hebt. 

Op zoek naar papa’s met een verhaal

Binnenkort start op Papa’s wereld een nieuw onderdeel waarin vaders vertellen over hoe zij de geboorte van hun kindje ervaren hebben. We lezen mee vanaf het moment dat ze ontdekken dat er nageslacht komt tot het moment dat ze die in hun armen houden. Deze keer geen moeders aan het woord over de bevalling, maar het hele verhaal vanuit het oogpunt van de man.

Om dit onderdeel van de website goed te kunnen vullen, zijn we op zoek naar mannen die hun verhaal willen vertellen. Dus ben jij een papa en weet je nog te vertellen hoe alles rond de geboorte ging? Dan willen wij graag jouw verhaal delen.

Vragenlijst als leidraad

Ik besef dat het moeilijk is om zomaar een verhaal te schrijven, zeker als je dit niet dagelijks doet. Daarom heb ik het makkelijker voor je gemaakt en een hele waslijst aan vragen gemaakt die je kunt gebruiken bij het schrijven van jouw verhaal. Je mag die lijst gewoon zo invullen of de vragen gebruiken bij het schrijven van een lopend verhaal. Wil je mijn hulp bij het schrijven, geen probleem. Samen maken we er een mooi verhaal van.

Geen ‘standaard verhaal’?

Niet iedereen wordt papa op de natuurlijk manier en daarbij ontstaan gehaal andere verhalen. Deze zijn het ook waard om gedeeld te worden. Dus:
* Leerde jij jouw partner kennen toen ze al zwanger was en werd je dus bonuspapa?
* Werd je papa door een onenightstand?
* Zijn jij en je partner tijdens de zwangerschap uit elkaar gegaan?
* Werd je papa middels een draagouder of moest je een zaaddonor gebruiken?
* Heb je een geheel andere situatie dan hierboven beschreven?

Wanneer word jouw verhaal gepubliceerd?

Zodra je verhaal binnen is worden er storende taalfoutjes uitgehaald. Hierbij blijven we de oorspronkelijke tekst recht doen. Nadat redactioneel alles klopt word je verhaal geplaatst op volgorde van binnenkomen. De exacte datum krijg je van te voren via mail te horen.

Kom maar op!

Ben jij de vader die ik zoek voor deze verhalenserie? Meld je dan nu meteen aan en begin met schrijven. Ben jij een mama en vind je dat jouw partner best eens aangespoord mag worden om hieraan deel te nemen? Blijf net zo lang zeuren tot hij mee doet. Ken je iemand anders waarvan jij denkt dat dit een leuk project is voor hem, laat het hem gerust weten.

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *