De Disney Dilemma TAG

disneytag

Het is geen geheim dat ik graag naar pretparken ga. Eén van de parken waar ik altijd graag een keer heen wilde was Disneyland in Parijs. Tijdens een reisje naar Parijs samen met Chantal, Liam en mijn schoonmoeder kregen we destijds voor het eerst een dagje samen. Een dagje attracties doen, nieuwe achtbanen berijden en zwaaien naar Mickey Mouse. Voor het eerst zag ik één van mijn jeugdhelden in het ‘echt’ rondlopen. Ricardo van Readalong bedacht De Disney Dilemma TAG en ik besloot hem over te nemen. Wat vind ik van de films, liedjes en karakters?

 • Elke dag een Disney film kijken of elke dag in een attractie in Disneyland moeten
  Kom maar op me die attracties. Zoals ik al in de intro schreef, ga ik graag in achtbanen en Disney heeft er toch best een aantal. Wil je mij helemaal blij krijgen, dan laat je me ook nog eens de attracties doen van de verschillende Disneyparken.
 • Een giftige appel eten of je prikken aan het spinnewiel?
  Doe maar een prikje dan. Die kun je ook nog half per ongeluk doen. Appeltjes zijn lekker en gezond en het zou dan zo jammer zijn als je die erna niet meer kan vertrouwen.
 • Deze film mag je never nooit meer kijken: Kies je 101 Dalmatiërs of Pinokkio?
  Kiezen tussen schattige hondjes en een niet luisterende houten pop. Aangezien ik al genoeg werk met kids die niet altijd goed luisteren, vind ik de hondjes een veel leuker plan. Ik kan me herinneren dat ik het Pinokkio-verhaal altijd al een beetje vervelend gevonden heb. Een soort plaatsvervangende schaamte krijg ik van de houten pop die je dingen ziet doen waarvan je weet dat het slecht gaat aflopen. Eigenlijk wil je hem gewoon tegenhouden als hij fouten gaat maken.Misschien is schaamte wel een verkeerd woord en moet ik eigenlijk een soort van schuldgevoel noemen.
 • Alles in ijs kunnen veranderen zoals Elsa of de magische krachten van de goede Feeën?
  Wil je één kunstje kunnen of een heleboel kunstjes? Met de magische krachten van de goede feeën zal ik vast ook ijs kunnen toveren. Niet zo’n moeilijke keuze dus. Overigens als fee zal ik natuurlijk ook ijs kunnen toveren met allerlei smaakjes. Jammie!
 • Voor altijd als Donald Duck praten of altijd Let It Go uit Frozen zingen?
  Praten als Donald dan maar. Je kunt je dan in moeilijkere situaties toch beter uitdrukken dan met constant hetzelfde liedje. En kunnen ze mij niet verstaan, dan kan ik altijd nog gebarentaal gebruiken.
 • Jij bent de slechterik. Ben je Frodo uit de klokkenluider of Jafar uit Aladdin?
  Ik blijf toch even in de toverkrachten hangen. Jafar had tenminste wat magische krachten die hij gebruikte om een voorwerp te bemachtigen. Frodo wilde enkel macht over een persoon uitoefenen en hem een slecht gevoel geven over zichzelf.
 • Voor altijd op repeat in je hoofd: It’s a Small World of Supercalifragilisticexpialidocious?
  Mag ik in dit geval ook voor Carnaval Festival kiezen? Dan maar de Disney-variant ervan.
 • Welke Disney prinses kies je?: Pocahontas of Merida?
  Merida, de roodharige boogschutter! Een Keltische naam net als Liam en Kyran (oké, deze is Perzisch geschreven maar wel ervan afgeleid). Rood haar net zoals mij en zoals het ernaar uitziet ook zoals Kyran. De kleur haar van mijn vrouw toen ik haar leerde kennen. En wat zou ik graag ooit eens echt leren boogschieten.
 • Je stem weggeven aan Ursula en nooit meer praten of altijd struikelen over je te lange Rapunzel haar die je niet mag afknippen?
  Dan maar stemloos. Elke dag klitten borstelen is ook zo wat. Ik verwijs dan toch ook weer even naar de vraag met de Donald Duck stem, je kunt ook gebarentaal gebruiken. Hoewel ik me blijkbaar ook best wel kan uitdrukken in geschreven taal.
 • Je favoriete Disney film nooit meer zien of je favoriete Disney song nooit meer luisteren?
  Er zijn zoveel Disneyliedjes dus er zijn er zat anderen te beluisteren. Een favoriete film heb ik eigenlijk niet. Dat hangt geheel af van mijn bui en ook nog een beetje met wie ik kijk. Op zich kan ik alle films graag zien. Cars is de enigste die ik echt uit gezet heb, maar toen had ik ook nog geen kinderen.

Ik heb mijn antwoorden gegeven, wie neemt het stokje van mij over?
Mijn nominatie gaat naar Justian van All In One Family die samen met zijn vrouw graag Disney bezoekt.
De regels als je deze tag overneemt:
– Vermeld netjes door wie je getagd bent (in het geval van) en wie de bedenker is van de tag.
– Tag minstens één persoon om hem over te nemen (meer mag) zodat de tag stand houdt.
– Neem de dilemma’s zoals ze hier zijn over, je mag eventueel bij vragen 3,6 en 8 zelf de films, slechterikken en prinsessen aanpassen om het wat gevarieerder te houden.

– Uiteraard mag je de tag ook overnemen in de vorm van een vlog!

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *