De baanwissel: “Hej huispapa! Hoe was het vandaag?”

Thijs besloot van carrière te switchen. Hij vond dat het tijd werd dat zijn vrouw aan de beurt was om haar droombaan na te jagen. Ze wisselden van taak in het gezin. Voortaan is het Thijs die het huishouden runt en zorgt voor Eli en Bente. Zijn nieuwe carrière: huispapa. In deze serie neemt hij ons mee in de omschakeling en het dagelijkse leven.

Plassen, paprika en potloden

“Papa, Eli ligt in de hondenmand”. Het stemmetje op de bank wijst met haar vinger naar de hoek van de kamer. Haar broertje kijkt triomfantelijk om zich heen. Laat maar even gaan. De hond zit toch in de bijkeuken. Vanmiddag niet trouwens, toen had iemand de deur open laten staan tijdens het buitenspelen.

“Ik vind dit filmpje niet leuk” klinkt hetzelfde stemmetje. Met een vaatdoekje in de hand druk ik op de afstandsbediening. Hoog tijd dat ze dit zelf gaat leren. De dreumes staat inmiddels op de derde trede van de trap. “Nee, nee Eli”. Hij steekt zijn wijsvinger al wiebelend omhoog.

In de box liggen twee stukjes afgesabbelde rode paprika. En een plastic bekertje. Waar komt die nou weer vandaan? Mama belt: “ik stap nu in de auto”. Snel even plassen. De dreumes komt afkijken. Stukjes wc-papier vliegen voor mijn neus langs de wc in. Hij snapt het al. Beter dan mama’s nette schoenen die nu in de voorkamer liggen.

Vaatwasser aanzetten, rijstkorrels opvegen, restje eten in een bakje doen. Waar ligt dat vaatdoekje nu weer? “Bente, kan deze heksenhoed weg? Nee! Die wil ik bewaren”. Kleurpotloden terug in de etuis en alvast op de hoek van de tafel om mee naar boven te nemen. Plof. Nee, toch weer op de grond denkt de dreumes.

Sleutel in het slot. “Mama! Hoi schat, hoe was het vandaag?” Prima hoor, niks bijzonders.

Deze blog bevat affiliatelinks.

Schrijver: Thijs Pasmans

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Er staan leuke blogs op deze website, wat goed te lezen valt. Dit bericht echter, is tenenkrommend geschreven. Compleet inhoudsloos. onsamenhangend en moeilijk doorheen te komen. En dat terwijl het maar een heel klein blogje is.

  • Hoi Dennis,

   dank voor je feedback. Met nieuwe papa’s die schrijven is het soms nog even zoeken hoe de toon gezet moet worden.

   Inhoudsloos wil ik niet zeggen. Als je door de regels heen leest zie ik dat een dag voor een huispapa niet veel anders is dan die van een huismama. Dit terwijl veel mensen zullen denken dat het vast een enorm verschil zal zijn wie het huishouden bestiert. Just an ordinairy day in the life of, zullen we maar zeggen.

   Vriendelijke groet
   Maarten