De 5 leukste internetgames tegen verveling

vijf leukste internetgames tegen verveling

Als jij je plotseling enorm verveelt, dan wil je daar iets tegen doen. Je gaat dan dan ga je automatisch op zoek naar iets om te doen. Op momenten als dit zijn games vaak een snelle manier om verveling tegen te gaan. Er zijn tal van ingenieuze spelletjes tegen verveling op internet. U hoeft ze niet te kopen of te downloaden. Dat kan bijvoorbeeld een bezoek aan het Blackjack Diamond VIP Live Casino zijn. Hier is de verveling gegarandeerd binnen de kortste keren verdwenen. In dit artikel willen we dieper ingaan op welke 5 internet games tegen de verveling vooral de moeite waard zijn.

Dit zijn eenvoudige spellen die gratis en tegelijkertijd erg leuk zijn.

1. QWOP

Dit spel omvat de toetsen QWOP. Deze zijn vereist om het spel te spelen. Met de beschreven letters bestuur je een karakter. Dit karakter wordt onder ontwikkelaars “Ragdoll” genoemd. Het karakter kan de armen en benen op de juiste plaatsen buigen. Het beweegt echter niet vanzelf. Met de vier knoppen moet de speler zowel het onderbeen als de dijen bewegen. Het geheel moet natuurlijk heel gecoördineerd gebeuren. Deze hardloopgame heeft niet de bedoeling om bijzonder snel het doel te bereiken, want snelheid is hier eigenlijk niet mogelijk. De beweging van de benen ziet er altijd best grappig uit, omdat het personage op de Olympische Spelen door een sprint van 100 meter strompelt.

Iedereen die dit spel speelt en kijkt, wordt automatisch aangemoedigd om te lachen. Een heel goede reden waarom QWOP een van de beste spellen tegen verveling is. Het is ook zeer geschikt om het spel met vrienden te spelen en elkaar te meten.

2. Crash Planning 

De speler moet proberen blokken met verschillende kleuren te sorteren om ze te laten verdwijnen. Maar het bijzondere hier is dat je deze game zelfs op kantoor kunt spelen zonder dat iemand het merkt, zelfs niet als ze naar je scherm kijken. De reden hiervoor is dat het spel lijkt op een Excel-spreadsheet. 

Zodra alle blokken in de juiste positie zijn geplaatst, is de ronde afgelopen. Dit klinkt niet alleen heel makkelijk, maar dat is het ook. Als je na een lange werkdag nog wat gespannen bent, zal zo’n spel je zeker bevallen.

3. Trivia Machine 

Niet elk spel dat verveling tegengaat, hoeft simplistisch van aard te zijn. Voor sommige spelers is dit een hele belangrijke factor, want om de verveling onder controle te krijgen zoeken ze eerder een uitdaging. Quiz- en trivia-spellen zijn bijzonder geschikt voor deze gelegenheid. Trivia Machine maakt het mogelijk om je eigen kennis op verschillende gebieden te testen. Goed entertainment is natuurlijk ook gegarandeerd.

Er zijn drie verschillende moeilijkheidsgraden in het spel die je onder de knie moet krijgen. Dit betekent dat je begint met vragen die meestal zonder veel moeite kunnen worden beantwoord. In het volgende niveau is het al niet meer zo gemakkelijk. Ben je op zoek naar een echte uitdaging, dan is het derde niveau precies wat je zoekt. In dit spel is het natuurlijk ook mogelijk om samen met anderen te raden. 

4. Snow Line

Snow Line is tegelijkertijd een eenvoudig en vrij lastig strategiespel. De game is een heel mooi getekende casual game. Om ervoor te zorgen dat de kerstman alle geschenken kan verzamelen en daarmee op de bestemming kan komen, moet hij een bepaalde route volgen. Er ontbreken echter een paar stukjes onderweg. De speler moet er nu voor zorgen dat de rendieren niet vallen en verdwalen. Spelers moeten proberen het perfecte pad voor de kerstman te tekenen.

De speler kan eenvoudig met de vinger of de muis het pad voor de kerstman intekenen. Hoewel dit in de eerste routes echt heel eenvoudig en gemakkelijk is, wordt dit naarmate het spel vordert steeds moeilijker. Helaas blijkt keer op keer dat de makkelijkste manier lang niet altijd de juiste is. In het spel is het cruciaal dat de kerstman echt elk pakket in het spel verzamelt.

Hoewel het spel draait om de Kerstman is het natuurlijk niet alleen geschikt om te spelen tijdens de kerstperiode. De game is beschikbaar als gratis te spelen game in de browser en in een vergelijkbare vorm voor iOS en Android. 

5. Perfect Tower II 

In tegenstelling tot veel andere games, worden in dit gratis spel in het tower defense-genre geen personages bestuurd door de speler, maar moet je hier robots besturen. Het gaat erom dat de speler een toren moet beschermen. Dit is herhaaldelijk het doelwit van een groot aantal aanvallers. In eerste instantie lijken de aanvallen relatief onschuldig, maar na verloop van tijd worden ze steeds gewelddadiger en vooral sneller. 

Dit is niet bepaald een eenvoudig en gemakkelijk spel. In het begin is het spelprincipe vrij eenvoudig en daarna wordt het steeds complexer. De speler kan echter zelf bepalen hoe diep hij in het spel wil duiken, want er zijn verschillende modi om uit te kiezen.

De speler kan zijn eigen stad bouwen, verschillende regio’s verkennen en verschillende minigames ontgrendelen. Daarnaast is het doel van het spel om de stad te laten groeien. Op momenten dat je niet fysiek speelt laat je automatisch verschillende processen doorspelen om je stad te blijven beschermen. Aangezien de toren in het middelpunt van de actie staat, moet deze natuurlijk altijd worden verdedigd.

Perfect Tower II kan bijvoorbeeld worden gedownload van spellenplatform Steam.

Weg dus met die verveling

Verveling kan ook gezond zijn. Maar er zijn veel verschillende manieren om verveling tegen te gaan, maar de online games op de smartphone of laptop zijn bijzonder geschikt en altijd beschikbaar. Ze hoeven echt niet bijzonder ingewikkeld of uitgebreid te zijn, maar moeten vooral zorgen voor snel vermaak en plezier tussendoor. Vooral spellen die je direct begrijpt en meteen kunt spelen zijn handig om verveling tegen te gaan.


Deze aangeleverde tekst is redactioneel aangepast ivm leesbaarheid.

Schrijver: Gastblogger

Papa's wereld krijgt regelmatig tekstuele bijdragen van lezers, organisaties en bedrijven. Om duidelijk te maken dat een artikel niet geschreven is door de redactie van Papa's wereld, worden deze artikelen geplaatst onder de auteur 'Gastblogger'. Zelf een keer een bijdrage plaatsen op Papa's wereld, mail ons op info@papaswereld.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *