Dames onderschat de mannengriep niet

Het zit namelijk zo. De mannengriep is een soort van verbond onder de mannen. Een geheim genootschap. Je zou het zelfs onder het rijtje van vrijmetselaars kunnen scharen, of zelfs de illuminati. Sta er niet raar van te kijken door de emancipatie dat er eerdaags een artikel in de krant staat dat een vrouw gediagnosticeerd is met de mannengriep.

Uiterst serieus nemen

Hier zal menig man niet blij mee zijn dat ik dit ga vertellen, maar ik moet het kwijt aan jullie. Vaak zijn wij niet ziek! Ja, het is misschien even slikken en een ‘wow momentje’ maar het is echt zo. Wij voelen ons niet helemaal lekker. Beetje verkouden, rillerig, en hebben nog maar net genoeg kracht om zuurstof uit de lucht te halen om te overleven. Maar, onderhuids is er toch iets aan de hand. Wij buiten het namelijk regelmatig even uit om de volgende reden: we willen gewoon even helemaal niets. We willen even wat aandacht van alleen de vrouw die van ons houdt, dat de kinderen even stilstaan bij de gedachte wat een ontzettend goede papa zij hebben. Dat hij maar altijd doorgaat, en als papa ziek is, nou dan is hij écht goed ziek! Wat is hij toch altijd sterk hé.

Voor de zekerheid even de huisarts

Ik heb ooit zelf 3 dagen op de intensive care gelegen vanwege een splinter van ten minste 3 mm lang…… in mijn duim! Godzijdank hoefde ik geen sondevoeding tot me te nemen maar het scheelde niet veel. Dames, bel gewoon wanneer je beneden bent even de huisarts (lees: natuurlijk bel je niet). Kom dan terug met de boodschap dat hij het even moet aankijken maar als het erger wordt we zeker terug moeten bellen. Want het is wel ernstig natuurlijk. Het is even minimaal 1 dag je compleet overgeven aan zijn ‘ziektebeeld’. Want geloof me, een flinke mannengriep is verschrikkelijk.

mannengriep

Wees voorbereid

Je kunt de mannengriep heel goed zien aankomen. Meestal de dag ervoor voelen we ons niet helemaal lekker. Dat begint meestal na een dag van werken. Hij komt thuis. “Hoe is het?” vraag je. “Nou, lieverd, ik heb zo’n last van mijn rechterschouder, alsof er vocht achter mijn longen zit en daar hoort volgens mij die spierpijn ook bij die ik heb op mijn borstkast.” Nu moeten de bellen wel gaan rinkelen. Haal minimaal een infuus bij een HAP arts met 2 zakken van zijn soort bloed, genoeg dozen tissues om de ene druppel vocht van zijn neus te halen. Laat de kinderen alvast een tekening maken met de boodschap ‘Sterkte papa, we hopen dat je snel beter bent’. Sinaasappels en een gameconsole op de slaapkamer wil ook heel goed helpen tegen het ijlen wanneer hij eventueel 37.6 graden koorts heeft. Nogmaals: Be Prepared!

Zonder gekheid

Het is gewoon zo dat vrouwen zich vele malen minder aanstellen dan mannen. Wanneer een vrouw ziek is, is ze echt beroerd. Maar dan staan wij als de man 100% naast jullie om het beter te maken. We komen thuis en zeggen: ‘Ga jij lekker naar je bed, ik regel de kids wel en ik kom zo bij je om een kop thee te brengen’. Rust lekker uit, want dat heb je nodig en verdiend. Hoe dan ook. Een goede vent zal je altijd vertroetelen alsof je de koningin bent. Tenminste, zo hoort dat te zijn. En één keer per jaar willen wij dat ook! Ok, 8 x per jaar is toch wel minimaal toch? 🙂

Schrijver: Marco

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • VERRADER
  😂😉
  Op encyclo.nl vind je 3 resultaten voor `verrader`:
  1) 1) Aanbrenger 2) Aangever 3) Afvallige 4) Denunciateur 5) Iemand die met de vijand samenwerkt 6) Iemand die trouweloos handelt 7) Judas 8) Klikker 9) Klikspaan 10) Lek 11…
  2) iemand die handelt in strijd met de loyaliteit die hij verschuldigd is aan iemand, aan de groep waartoe hij behoort of aan de ideeën van die groep; man die handelt in st…

 • Mijn vent begon gisteren al met… “ik begin echt last te krijgen van m’n keel”…… Echte mannengriep. 🙈 Vanmorgen nog even strepsils, para en verse jus d’orange op z’n werk afgeleverd, op dat ie maar snel mag opknappen….

 • Als jij je vrouw die echt ziek is zo behandeld dan ben je echt een man naar mijn hart. Mijn man weet dat ik vooral veel slaap maar moet wel appen of bellen voor iets van thee ofzo. Ik ben er niet (ja boven in bed) en hij geniet van de rust wanneer de kinderen op school zijn en doet zijn ding en wat huishouden maar vergeet mij wel eens, haha. Kan er gelukkig om lachen dus het is oke. Maar ik zou dan best wel eens een man willen die echt voor mij zorgt, mij even checkt… Paar weken terug lag ik hartstikke ziek op bed met longontsteking en oh zo benauwd en koorts van 39,8 met paracetamol. Nog nooit zo ziek geweest. Maar damn, als ik niet belde dan droogde ik uit denk ik… Hahahaha

  Je blog is super geschreven. Wil ik meer van lezen!!!!

  😘