Dagelijkse portie groenten met een spelletje

Groenten, getver! “Ik bid niet veur brune bonen!” “Spruitjes, iew!” Elke ouder heeft wel eens van zijn kind gehoord dat het geen gezonde dingen wil eten. Tsja, we lusten nu eenmaal niet alles. Ook wij volwassen mensen niet. Wist je dat meerendeel van de Nederlandse kinderen te weinig groenten eet? Dat valt makkelijk op te lossen, met een spelletje.

Kindermarketing

De schappen van de supermarkt liggen vol met dozen koekjes met bekende karakters er op. Plopsakoeken, Paw Patrol toetjes, K3 hagelslag en Dora kinderchampagne zijn slechts enkele voorbeelden waarmee kinderen verleid worden om de producten te eten/drinken. Als hun favoriete figuur er op staat, dan is het gewoon veel leuker om te consumeren. Vaak staan de karakters op ongezonde en zoete dingen.

Maar dan nu goed

Het kan ook anders, kinderen verleiden gezond te eten door karakters op groenten en fruit te plakken. Zo kon je in het verleden al stickers sparen van Suske en Wiske bij de appeltjes en staan Woezel en Pip op bakjes fruit. Eén van de bedrijven die gezond eten leuker wil maken door een vrolijke mascotte te gebruiken is Spoony.

Nog leuker eten

Spoony maakt het eten van een gezonde maaltijd nog veel leuker dan enkel een plaatje er op plakken. Hun karakter Spoony bedenkt allerlei spelletjes om kinderen happen te laten nemen en eten extra leuk te maken. Met een dobbelspelletje regelen kinderen zelf hoeveel happen ze nemen of ze spelen een bingo met pasta. Doordat de spelletjes leuk zijn om te doen zijn ze eetbevorderend. Je wordt zomaar kampioen als je jouw bordje leeg krijgt.

Biologisch en zonder zooi

Slurp soep, Spelletjes soep of Spelletjes Pasta, ze zitten vol met groenten. Het fijne is dat deze ook nog eens biologisch zijn en dat er heel goed is gekeken naar de samenstelling van de ingrediënten. Zo wordt er weinig zout gebruikt, geen suiker, e-nummers en transvetten (slechte, harde vetten). Voor vegetariërs zijn de producten ook eetbaar, want er wordt geen vlees in verwerkt. Overigens kun je bij de Spelletjes Pasta zelf altijd nog gehakt toevoegen zoals wij gedaan hebben. Nu we het toch over de pasta hebben, dat is normaal geen groente. De versie van Spoony is dat wel, want die is gemaakt van rode linzen. Ja, deze pasta smaakt inderdaad anders, maar even goed als de ‘witte pasta’. Extra voordeel is dat het meer vezels en eiwitten bevat.

Wij voegden zelf extra groenten, gehakt en biologische pastasaus toe aan de Spelletjes Pasta.

Bingo!

Op de verpakking van Spelletjes Bingo zit een spelletje. Je raadt het al: Bingo! De pasta heeft verschillende sportieve vormpjes en het is de bedoeling dat je ze tijdens het eten allemaal vindt. Heb je alle vormpjes op je kaart, dan heb je bingo. Is dan ook nog eens je bord leeg? Gefeliciteerd, we hebben een winnaar. Onze jongens vonden het leuk om dit eens te spelen. Dat de pasta niet dezelfde smaak had als andere keren was geen probleem. Ze hadden al eens een linzenpasta gegeten, maar die van Spoony was door de vormpjes wel een stuk leuker.

Verkrijgbaarheid

De producten van Spoony zijn nog niet overal verspreid. In de FAQ van hun website kun je precies lezen waar je het uit de schappen kunt plukken. De website bevat overigens gewoon een webshop zodat je op Spoony.nl zoveel je maar wilt kunt bestellen.

Deze blog bevat gesponsorde producten.

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *