(Winactie) Blijven schrijven zonder papierverspilling met Correctbook

correctbook, uitwisbaar notitieboek, uitwisbare agenda, wisbare pen

Vanaf vandaag start de Kinderboekenweek met het thema ‘Worden wat je wil’. Als je weet wat je worden wilt, is goed onderwijs daarin erg belangrijk. Leren lezen en schrijven zijn basisvaardigheden die bij elk beroep goed van pas komen. Om te leren schrijven heb je goede middelen nodig zoals genoeg pen en papier. Helaas is dat niet overal ter wereld voor handen. Correctbook maakt schrijven toegankelijk voor iedereen op de wereld met uitwisbare schriften en bijhorende pennen. Ikzelf gebruik ze al een aardige tijd en mocht een aantal, voor mij nieuwe, producten uitproberen. Weet je wat nog leuke is, ik mag jou ook kennis laten maken met een mooie set. Lees dus snel verder.

Kinderen dromen over later

correctbook kind school afrika

Onze kinderen dromen over het worden van politieagent, brandweer of professioneel voetballer. Hier in Nederland is het onderwijs prima op orde en heeft iedereen toegang tot allerlei onderwijsmiddelen om te worden wat hij wil. Helaas gaan er op de wereld iedere dag nog steeds 250 miljoen kinderen naar school zonder pen en papier. Analfabetisme is dan ook een groot probleem in ontwikkelingsgebieden. Veel stichtingen zorgen ervoor dat er schrijfmateriaal verzonden wordt naar scholen, maar dit verbruiksmateriaal gaat op. Nieuwe pennen en papier kopen kost veel geld, geld dat er niet is. Sam Tol, de oprichter van Correctbook, besloot hier iets aan te doen. Met de aankoop van elke Correctbook voorziet het bedrijf één kind in een ontwikkelingsgebied eindeloos van dit uitwisbare schrijfmateriaal dat eindeloos meegaat. Hiermee steekt Correctbook een deel van zijn winst in projecten om analfabetisme terug te dringen. Door het kunnen leren van lezen en schrijven krijgen kinderen in ontwikkelingsgebieden meer kansen om te dromen wat zij willen worden.
Hun doelstelling: 1 miljoen kinderen een jaar lang van uitwisbare schoolmaterialen voorzien in 2023.
Lees meer over de missie van Correctbook.

Genoeg van al die papieren kladjes

Veel bloggers maken gebruik van digitale lijstjes op hun telefoon of laptop om hun ideeën op te schrijven. Wat dat betreft ben ik nog deels ouderwets en onthoud ik dingen beter als ik ze handmatig opschrijf. In al die jaren dat ik mijn verhalen schrijf, zijn er op die manier heel wat papieren notitieboeken doorheen gegaan en bij het oud papier beland. Regelmatig was het dan ook notitieboeken kopen bij de plaatselijke boekhandel. Dagelijks belandden er vele volgeschreven briefjes in de bak naast mijn bureautje met overbodig geworden krabbels. Een doorn in mijn oog, dat moest anders. Maar digitaal….. dat was echt niet mijn ding. Het notitieblokje bleef in mijn tas voor plotselinge invallen.

Het startte met een uitwisbaar notitieboek

Sinds ik kennis maakte met het uitwisbaar notitieboek van Correctbook via enkele beurzen gericht op duurzaamheid, werd ik enthousiast over de producten. Over de extra missie die erachter zat wist ik op dat moment eigenlijk nog niks, dat kwam pas toen ik mij er meer in ging verdiepen. Het maakte de boekjes voor mij alleen maar extra mooi. We hadden zo’n whiteboard schrift gekocht voor gezamenlijk gebruik om uit te proberen, maar als snel wilde ik er ook eentje voor mezelf. Die eerste bleef bij ons op de koelkast hangen voor belangrijke notities en voor de dagelijkse boodschappenlijstjes. Al snel zaten er uitwisbare Correctbook a5 notitieboekjes in mijn tas en binnen handbereik op het schrijfbureau. Hoeveel aanzetten van blogs daar al niet in geschreven zijn…. Oh ja, wil je er toch zeker van zijn dat je aantekeningen bewaard blijven voordat je ze uitwist, dan kun je de bladzijdes fotograferen en ordenen in de speciale Scan app.

En toen was mijn uitwisbare pen leeg

Het nadeel van veel schrijven is dat je pen leeg raakt. Ik had al flink wat pennen versleten tot ik erachter kwam dat er een mogelijkheid is om de levensduur van een Correctbook pen te verlengen. Begint de pen wat lichter te schrijven, dan kun je een druppeltje water in de dop doen en het vervolgens een uurtje of twaalf ondersteboven laten staan. Het water zorgt er dan voor dat de opgedroogde inkt in de pen weer vloeibaar wordt en er weer goed geschreven kan worden. Toch raakt een uitwisbare pen ook echt leeg. Bijvullen is dan een betere optie dan weggooien. Oeps, dat heb ik bij mijn eerste pennen dus wel gedaan. Met het speciale hervulinkt potje kun je de pen ongeveer 10 tot 12 keer volledig bijvullen. Dit moet je dan wel doen voordat de penpunt helemaal droog is, anders neemt het de inkt niet op. De hervulpotjes inkt zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart en blauw.

Netjes uitvegen

Er zijn verschillende uitwisbare pennen verkrijgbaar op de markt, maar het nadeel van veel van die soorten is dat ze direct uitvegen zodra je er met je vinger of iets ander overheen gaat. De Correctbook pennen kennen dit probleem niet. Binnen enkele tellen is de inkt droog (daarom ook snel de dop op de pen doen als je klaar bent met schrijven). Zodra je een boekje dicht doet, blijft de inkt op de speciale pagina’s zitten. Pas met het wisdoekje uit de schoonmaakset of het gummetje achterop de pen veeg je de inkt uit. Wil je een hele pagina helemaal schoon maken, dan kun je een klein beetje water op het doekje doen of gebruik maken van de speciale schoonmaakspray.

De eerste echte whiteboard agenda

Een tijdje terug kocht ik een groot whiteboard met daarop een geprinte jaarplanner voor mijn kantoortje. Ik kwam erachter dat de Correctbook pennen daar ook perfect op werken en ook gewoon uitwisbaar zijn. Niet meer per ongeluk van alles uitvegen door er met iets overheen te gaan, maar pas wanneer het echt nodig is. Wat ik toen nog niet wist is dat ze bij Correctbook een uitwisbare agenda gemaakt hebben. Geheel nieuw in het assortiment. Doordat er op de bladzijden geen datums vermeld staan, kun je deze jaarlijks zelf toevoegen. Aan het einde van het jaar de agenda niet meer bij het oud papier, maar uitwissen en weer een jaar gebruiken. Van dat soort praktische dingen houd ik nu van. De ‘endless agenda’ is beschikbaar in twee verschillende kleuren. In de kleur ‘Forest Green’ en ‘Blossom Pink’. Wat fijn is bij de aparte dagen zijn de blanco bolletjes voor de regels, zo kun je ze inkleuren zodra je een agendapunt afgerond hebt.

Agenda uitbreiden of aanpassen

Net als elke Correctbook is de agenda ook voorzien van de Unbind & Click Ringband. Dit systeem maakt het mogelijk om tabbladen uit te wisselen tussen de verschillende boekjes of extra pagina’s toe te voegen. Om de agenda uit te breiden heb je a5 tabbladen uit het assortiment nodig.

Extra functies in de agenda

Deze agenda is lekker uitgebreid en bevat naast de weekpagina;s nog een aantal leuke andere functies:
* Maandplanners voor de allerbelangrijkste zaken voor die maand
* Een kleine verjaardagskalender voor de belangrijkste personen in je leven, een uitgebreidere kun je ook maken op de maandplanners.
* Een bucket list als een soort van grapje achterin. Je kunt er meteen bij zetten met wie je de wens wilt uitvoeren.
* Werk/schoolrooster voor de standaard dagelijkse taken of vakken die je in een week uitvoert. Verandert je rooster, dan wis je het en past de planning meteen aan.
* Boodschappenlijstje, nooit meer vergeten wat je mee moest nemen bij de supermarkt. Moet je natuurlijk wel de agenda meenemen of de Scan app gebruiken.

Win een Correctbook pakket

Wil jij, net als ik, ook minder papier verspillen en gebruik maken van een echte Correctbook en Correctbook accessoires? Samen met Correctbook heb ik een speciale winactie voor jou. Win jij, dan ontvang je het volgende pakket:

* Correctbook A5 (special edition)
* Correctbook schoonmaakset

 • Laat een bericht achter onder deze blog dat je mee doet. Enkel reacties die hieronder staan dingen mee tijdens de verloting. Vertel in dat bericht waarom je graag kans wilt maken op deze prijs.
 • Een reactie achterlaten of de actiepost delen op het Facebook- en/of Instagram van Papa’s wereld bericht geldt als een extra kans.
 • Meedoen kan tot zondag 17 oktober 2021 – 20:00 uur. Reacties na deze tijd worden uitgesloten van deelname.
 • Bij deelname ga je akkoord dat wij jouw naam en adresgegevens ontvangen voor verzending van je gewonnen prijs.
  Bij deze winactie wordt jouw prijs verzonden door Correctbook.

Ben jij nu helemaal enthousiast geworden van Correctbook en wil je er zeker van zijn dat je een boekje en pen in huis hebt, kijk dan nu snel in de Correctbook shop.

Voordat je meedoet, lees even de voorwaarden van Papa’s wereld winacties. Bij het invullen van een deelname, ga je hiermee akkoord.

Winnaar

De tijd om deel te nemen is voorbij. Er is contact opgenomen met de winnaar.
Mocht de winnaar niet binnen een week reageren, dan zal een nieuwe winnaar uitgekozen worden.


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Wat een fijn blog. Informatie waar we iets aan hebben. Ik wist niet dat dit bestond! Ik zou graag kansmaken op deze set om daarmee mijn mantelzorgster blij te maken. Ze maak vaak lijstjes en schrijft veel dingen op, maar dan op gewoon papier. Niet zo goed voor het milieu. Dit is een veel betere optie en een leuk kado. Ik ga ‘m zeker onthouden voor de komen verjaardagen van familieleden.

 • Helemaal enthousiast wat een mooie manier om papier te verspillen! Zeker met alle geeltjes die ik per week gebruik! Zou dus een klein stapje zijn in de goede richting verspilling tegen te gaan! Ik zou het super vinden

 • Ik kan niet zonder papieren notebooks… Dat digitale gehannes… Het is gewoon niets voor mij 🙈 Maar dat vele papierverspilling moet anders, absoluut waar! Daarom ben ik erg nieuwsgierig naar deze set van Correctbook om te ervaren of dit een blijvertje is!

 • Gaaf! Ik ben van de papieren aantekeningen tijdens meetings etc. Correctbook heeft mooie producten heb ik zojuist gezien: ik maak graag kans!

 • Klinkt als hele fijne producten. Ik zou het graag uitproberen en wil dan ook graag kans maken. Ik werk ook altijd met een kladblok erbij.

  Ik ben in huis ook alle lijsten voor Max al om aan het zetten naar herplakbare whiteboards van greenchoice. Die kunnen namelijk ook op een deur geplakt worden hihi.
  Ik zou ook graag dit uit willen proberen.

 • Ik heb een correct book en die gebruik ik op mijn werk. Voor mijn lijstjes en notities. Erg handig. Thuis zou ik er ook wel eentje willen en inderdaad het scheelt heel veel papier! Ik maak graag kans 🍀

 • Ideaal om mijn takenlijst bij te houden. Nu vliegen deze papiertjes door het hele huis (en worden veel taken dus niet gedaan….). Handig om gedane zaken te wissen en dan het lege plekje weer op te vullen met iets anders dat gedaan moet worden, of beter, iets anders dat leuk is om te doen.

 • Wat een super actie. Ik ben bekend met Correctbook. Ik gebruik het veel op mijn werk. Ideaal en geen papier weggooien. Gewoon wegvegen.

 • Ik maak graag kans! Ik heb nu de ene helft van mijn lijstjes en notities op papier en de andere helft digitaal. Ik zou wel eens een Correctbook willen uitproberen!
  Helaas heb ik geen FB of IG.

 • nu met het thuiswerken is dit ontzettend handig, geen extra papier meer verspillen, en toch alles wat je wilt weten dicht bij genoteerd, zodat als je het nodig hebt erbij kunt halen, en als het niet nodig meer is kunt verwijderen.

 • Oh wauw, wat een geweldige actie en wat een super artikelen!
  Wie schrijft, die blijft…love it! Noem het old school, maar ik blijf schrijven. Bodschappenlijstjes, to-do-lists, krabbeltje hier, krabbetje daar. Maar ben me ook zeer bewust van verspilling, duurzaamheid , etc. Dus geweldig dat deze twee hiermee hand in hand kunnen gaan!

 • Hey, wat lijkt me dit handig!! Ik verspil op m’n werk zooooveel blokjes post-itjes waarop ik “reminders” en “things to do” zet, en verspil daarmee echt een behoorlijk stukje boom… Dit zou voor mij écht een uitkomst zijn!

 • Oh, ik zou heel graag mee willen doen met deze super leuke winactie! Als docent maak ik dagelijks héél veel notities. Helaas nog vaak op papier! Ik zou heel graag het goede voorbeeld willen geven aan de leerlingen door notities niet langer op papier te schrijven, maar in dit correctbook en de leerlingen op deze manier willen laten zien dat je op deze manier een steentje bij kunt dragen aan de verduurzaming van de wereld!

 • Ik doe heel graag mee. Ik schrijf erg veel en heel veel beland daarna bij het oud papier. Dus dit correct book zou erg handig zijn voor al mijn lijstjes

 • Ik vind het belangrijk dat iedereen milieuvriendelijke produkten gebruikt zodat onze kinderen ook nog in een gezonde wereld kunnen opgroeien. met deze prijs zou ik ook een beetje papier uitsparen

 • Ik ben hier echt heel erg benieuwd naar! Ben namelijk nogal gehecht aan mijn pen en papier, dus het zal even duren voordat ik overtuigd ben 🙂

 • Het is maar goed dat jullie niet links van mijn laptop kunnen kijken 😉 een lekkere stapel met kladblokjes en diverse papiertjes met aantekeningen, you name it en het ligt er! In het kader opgeruimd én milieuvriendelijk moet ik mij toch ook maar eens gaan richten op dit soorten leuke gadgets, toch?

 • Druk druk hier, een agenda daar leef ik door de week op, En als ik bovenstaande review lees, komen de meeste functionaliteiten bij mij goed van pas. Dus waag een gok voor deze practische toepassingen.

 • Dat lijkt me geweldig en een hele eenvoudige en mooie manier om een steentje bij te dragen aan een betere wereld. Ik maak voor mijn hobbies en werk vaak aantekeningen die later uitgewerkt worden of weggegooid. Bij uitstek het soort papieren die hierdoor vervangen kunnen worden!

 • Ik zou dit graag willen winnen voor mijn dochtertje die net begonnen is op school. Ze oefent heel graag met letters en klad zo een schrift vol, dit lijkt me een ideaal alternatief. Oneindig oefenen en het scheelt weer een aantal bomen..

 • Ik heb een eigen webshop en maak vaak om dingen te plannen veel gebruik van agendas en lijstjes etc, Hierdoor gebruik ik super veel papier. Ook moet ik vaak iets doorkrassen etc. Dus de correctbook zou echt perfect voor mij zijn want dan hoeft dat allemaal nietmeer!

 • Ik doe graag mee! Ik ben gewend om veel te schrijven en heb overal volle notitieboekjes rondslingeren. Zo zonde, denk ik dan elke keer. Dit is de perfecte oplossing!

 • Geen papierverspilling en jaar in jaar uit hetzelfde systeem. Vet handig.

  Ik heb zelf ooit al zoiets geprobeerd te maken, maar de tekst wiste telkens uit. Dit systeem van Correctbook is natuurlijk geniaal! Jammer dat ik er zelf niet opkwam 😄

 • Ik maak vaak notulen die ik later overtyp. Kan het papier verspillen tegengaan met ook nog eens zo’n mooie set. En kan direct proberen anderen te enthousiasmeren door voor een overleg dit te promoten.

 • Er vliegt heel wat papier doorheen met alle aantekeningen… dit is een mooie duurzame stap tegen papierverspilling! Top dat het ook nog eens mooi vormgegeven product is!