Correctbook, het notitieboek dat je telkens opnieuw gebruikt

correctbook

Mijn kastje naast de bank ligt vol met schriftjes waarin aantekeningen staan. Op de koelkast een kladblokje voor de boodschappen en overal in huis liggen memoblaadjes verspreid met van alles waar ik aan moet denken. Van die korte krabbels die je snel opschrijft terwijl je aan de telefoon zit. Na een tijdje belandt alles in de papierbak en gaat het met de ophaaldienst mee. Ontzettend veel papierverspilling waar ik eigenlijk al langer van baalde, maar ik heb een oplossing gevonden.

Alle gedachten op papier

Van alles wat we in huis weggooien baal ik enorm van alle briefjes die de papierbak in belanden. Als me iets te binnen schiet pak ik al snel even een klein kladblokje zodat ik het niet vergeet. Mijn geheugen is namelijk een behoorlijke zeef als het gaat om dingen die gedaan moeten worden. Je zult daarom bij mij thuis overal briefjes zien liggen met onsamenhangende teksten en getallen. In mijn leven heb ik op die manier toch al wel een aantal bomen versleten. Tijd om daar eens verandering in aan te brengen.

Snelle krabbels zo weer gewist

Een volgeschreven blaadje dat niet meer nodig is, belandt al snel in de papierbak. Daar heb ik nu een duurzaam alternatief voor gevonden. In huis ligt nu een Correctbook, een schrift waarin je kan schrijven en dat ook weer kan wissen. Het nadeel van whiteboards is dat geschreven tekst met één veeg al verdwenen is. Dit probleem is er bij de uitwisbare schriften niet, want met een speciaal bijgeleverde pen blijft de tekst staan. Totdat je het eraf veegt met het doekje. Sla gerust een bladzijde om, want je tekst blijft staan. Zelfs als je het meeneemt in je tas. Pennen voor de Correctbooks zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Heb je een notitie niet meer nodig, dan veeg je het uit en gebruik je de bladzijde voor de volgende tekst.

Boodschappen wissend doen

Eén van de manieren waarop we onze Correctbook gebruiken is voor de boodschappen. Standaard hangt het schriftje met een magneetclip aan onze koelkast. Is er iets (bijna) op, dan schrijven we dat meteen op in het lijstje. Zelfs Liam zet er steeds vaker wat op nu hij steeds beter kan schrijven. In de supermarkt leg ik het schriftje vaak in het kinderzitje van de boodschappenkar. Telkens als ik iets gepakt heb uit het schap, wist ik die boodschap met het gummetje achterop de pen. Op de bladzijde ernaast maak ik meteen een overzichtje wat we die week gaan eten.

Personaliseren

Hoewel er in het assortiment verschillende formaten notitieboeken te vinden zijn, kun je de boekjes ook nog aanpassen. Je kunt de bladen uit het boek aanvullen en onderling uitwisselen om het boek geheel naar eigen wens in te delen. Zo zijn er gelijnde, geruite, blanco of andere soorten bladen verkrijgbaar die van elkaar kunt scheiden met tabbladen.

Dat kan toch ook gewoon digitaal?

Notitiebriefjes zijn tegenwoordig niet echt meer nodig, tenminste als we sommigen moeten geloven. Je kunt alles in je telefoon kwijt qua aantekeningen. Daar zijn genoeg apps voor te vinden. Zelf ben ik wel van het handmatig schrijven. Dan onthoud ik de dingen beter dan wanneer ik ze ingetikt heb. Het blijft beter ingeprent. Correctbook heeft voorzien in de digitale behoefte, want ze hebben een app ontwikkeld waarmee je foto’s van je wisbare schrift kunt maken en ze daarna gecategoriseerd kunt opslaan en delen met anderen. Toch schrijf ik liever, dat gaat sneller als ik ergens mee bezig ben. Als ik moet meetikken tijdens het praten, krijg ik vaak de helft niet meer mee, terwijl ik op papier sneller meeschrijf. Nu kan ik dat nog steeds doen, zonder dat ik het papier daarna moet weggooien. Even poetsen en er kan weer opnieuw geschreven worden.

Alternatief voor schriftjes in onderwijs

correctbook zuid-afrika
Foto: Correctbook

Het wisbare notitieblok is ontstaan nadat de initiatiefnemer in Zuid-Afrika ontdekte dat er continu een tekort is aan schrijfmaterialen op de scholen. Met de boekjes die telkens hergebruikt kunnen worden, heeft elke leerling de mogelijkheid om zoveel mogelijk te oefenen met schrijven. Met de aankoop van elk Correctbook voorziet Correctbook één kind in een ontwikkelingsgebied drie maanden lang van dit uitwisbare schrijfmateriaal.


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *