Corona-virus uitgelegd in filmpjes

Corona filmpjes

Het Corona-virus houdt ons allemaal bezig. Kinderen moeten thuis blijven van school, de supermarkten worden leeg gehamsterd en ziekenhuispersoneel draait overuren. Als ouders proberen we onze kinderen uit te leggen wat het COVID-19 virus is en waarom we thuis moeten blijven. Om het uitleggen makkelijk te maken zijn er door meerdere mensen (teken)filmpjes gemaakt. Ik verzamelde er een aantal.

StoryZoo

StoryZoo is een programma dat op televisie komt bij Telekids Mini’s en gaat over Toby de Aap, Pepper de Papagaai en Bax de Beer. Zij behandelen telkens verschillende onderwerpen waar ze uitleg over geven. Zo ook over het Corona-virus

NOS Jeugdjournaal

Dit item gaat over het gevaar van virussen en stelt verschillende vragen over de ontwikkeling er van, de verspreiding en de bestrijding. Belangrijkste vraag: Kan er een virus komen dat iedereen op de hele wereld dood maakt?

Hygiëne

Het RIVM is dagelijks bezig met het monitoren van het virus en het bijstellen van de wijze waarop we ermee om moeten gaan. In het volgende filmpje leggen ze uit waarom hygiëne zo belangrijk is.

Handen wassen

Dirk Scheele maakte in 2009 al een liedje over handen wassen. Het refrein van het Nationale handenwaslied duurt 20 seconden: precies lang genoeg om goed je handen te kunnen wassen en ziektes te voorkomen.

De Corona’s

De Corona-familie is elkaar kwijt geraakt en de mens wordt gevraagd om ze weer samen te brengen.

Paniekerig geworden?

Zijn je kinderen bang geworden van het virus na het kijken van bovenstaande filmpjes? Laat ze dan deze nog even zien: Ziek van Paniek.
In dit liedje proberen de makers alles een beetje te relativeren.
Muziek & animatie clip: Jan Knetsch
Tekst: Marion Middendorp
Zang: Gewoon Rob
Meezingen? Hier vind je de tekst.

Meer filmpjes?

Welke filmpjes zijn volgens jou onmisbaar? Deel ze met ons en we plaatsen het er bij.

Papa’s wereld beschikt niet over de rechten van bovenstaande filmpjes en is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *