Campingcontact maken via de kinderen

“Hoi, wil je zien hoe ik kan schieten met mijn pijl en boog?” Zo ging het ongeveer op de camping. Binnen een aantal tellen hadden onze jongens een speelkameraadje erbij. Een meisje van Liams leeftijd en een broertje die een jaartje jonger is dan Kyran. Waar kinderen samen spelen kom je als ouders al snel in contact met elkaar.

Robin Hood

De kids rennen over het veld heen met pijl en boog. Liam als een Robin Hood, al zou je bijna kunnen zeggen dat hij de pijlen van Cupido had gestolen. Het was meteen dikkemik met zijn nieuwe vriendinnetje. Heen en weer renden ze tussen onze tent en hun caravan. Kyran in hun kielzog die net zo hard mee wilde doen.

Aftasten

Na een tijdje stond Chantal bij de ouders van het meisje te kletsen. Even kennismaken en zien uit welk hout ze gesneden zijn. Je wilt toch altijd even checken of iedereen het goed vind dat de kids met elkaar spelen en of het wel gewenst is dat ze bij elkaar de vakantieverblijven in duiken. Even later sloot ook ik aan en bleven we hangen om te kletsen.

Zwemfeest

Die dag hadden we geen plannen gemaakt, halve plannen die we niet helemaal uitgevoerd hebben tenminste. We zouden het van de kinderen af laten hangen. Er werd voorgesteld om te gaan zwemmen in het buitenbad van de camping. Ik ben daar niet zo dol op vanwege de kou, maar ik wil natuurlijk geen echte spelbreker zijn en ga ook gezellig mee. Bij het bad zie ik wel of ik er ook in duik. Niet veel later zitten er twee gezinnen die elkaar net een paar uurtjes kennen, op wat handdoekjes naast elkaar. Het water is koud, vreselijk koud. Ik kom dan ook niet veel verder dan mijn middel het bad in. Het zwemmen duurt niet heel lang, want al snel klappertanden de kinderen langs de kant in een handdoekje gewikkeld. De vader van het meisje is de klos en wordt telkens terug het water in geduwd. Dat lot blijft mij gelukkig bespaard.

We twijfelden of we onze jongens zouden opgeven voor het patatfeest. Eigenlijk konden ze dus niet meedoen. Onze campingvrienden hadden twee extra plaatsjes besteld vooraf en gaven die aan onze kids. Van een paar meter afstand zagen we hoe de vier naast elkaar op een bankje de frietjes aan het wegbunkeren waren. Liam en zijn vriendinnetje natuurlijk close naast elkaar.

Hand in hand

Terug naar de tent lopend ging dat hand in hand. De kleine man van de buurtjes ging bij papa op de nek. Twee oogjes keken mij meteen aan: “Papa ook nek?” En hoppatee twee kleine jongens bij hun papa’s hoog op de rug. Schaterlachend van plezier. De hele middag hebben ze nog met elkaar gespeeld, totdat het etenstijd werd.

Na het eten hadden wij marshmallows om te roosteren voor de vier kinderen. De grote mensen aan de thee en koffie. Kletsend over van alles en nog wat. Over opvoeden, over hoe dingen in onze eigen jeugd soms zo anders waren. Je kent dat gekeuvel wel. Gewoon gezellig.

Afscheidskoffie

De volgende ochtend zouden ze al gaan vertrekken. Het weer zou niet al te denderend zijn. Die dag werd het vertrek mede door het meevallende weer en door spelende kinderen steeds uitgesteld. Daar zaten we weer aan de koffie bij de caravan en later bij het restaurant terwijl de kinderen voor de laatste keer speelden in de binnenspeeltuin.

Hun vertrek moest er uiteindelijk toch van komen. We hadden al telefoonnummers uitgewisseld voor de foto’s. Al snel werd er afgesproken om keer die kant op te gaan naar een gave buitenspeeltuin. Daar gaan we zeker een keer een gaatje in de agenda voor vinden. Eens kijken of die klik tussen de kinderen er meteen weer is. Twee jongetjes stonden verdrietig te zwaaien naar een rijdende auto met daarin hun vakantievriendjes. Morgen worden ze wakker en gaan wij ook naar huis. Hoe groot zal het vriendjesverdriet deze keer zijn?

Fotocredits: Vader van het vakantievriendinnetje, geplaatst met toestemming.

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *