Bouwen als Emmet en Lucy: The Lego Movie 2 game

Wat speel ik ze graag, de Lego-spellen op de WiiU. Ik ruilde destijds zelfs mijn gewone Wii in omdat ik Lego Dimensions anders niet kon spelen. Bij elk nieuw spel begin ik dan ook een beetje te kwijlen. Vooral als het gaat om de spellen die gebaseerd zijn op een film. Het is dan ook balen dat er geen nieuwe meer uitkomen voor mijn console, maar daar heb ik een kleine oplossing voor. Dan sla ik de handen ineen met MeesterGamer voor een gezellig potje gamen. Samen met hem test ik The Lego Movie 2 game.

Slopen, bouwen en verzamelen

Bijna elk Lego-spel gaat uit van drie basiselementen: slopen, bouwen en verzamelen. Wandelend door een wereld maak je dingen kapot om ‘munten’ te verzamelen waarmee je in de shops weer spullen kunt kopen die je verder helpen in het spel. Na het slopen kun je bewegende stenen tegenkomen waarmee je iets anders kunt bouwen om iets voor elkaar te krijgen. Verzamelen is iets breder, want je verzamelt nieuwe karakters om mee te spelen, speciale blokken om nieuwe opdrachten of vaardigheden te verdienen of je verzamelt voorwerpen voor de lol.

Verhaallijn

Waar in de meeste Lego-spellen de animatiescènes een deel van de verhaallijn vormen, is dat nu een heel stuk minder. In de spellen die gebaseerd zijn op een film, ga je per level een complete film naspelen. Althans, met een twist. Als je denkt dat in The LEGO® Movie 2-videogame ditzelfde gebeurd, dan ben je een klein beetje bedrogen. De verhaallijn ontbreekt een klein beetje, al zie je wel enkele kleine filmpjes tussendoor. De meeste animatie die je ziet staat in dienst van het leren van nieuwe mogelijkheden. Gaandeweg in het spel leer je steeds meer functies en krijg je allerlei instructies hoe je problemen kunt oplossen. Je krijgt deze lessen als je de verhaallijn-opdrachten achter elkaar uitspeelt.

Trailer

Consoles

Dit nieuwe spel is te spelen op de Nintendo SwitchTM, het PlayStation® 4-computerentertainmentsysteem, de Xbox One-reeks inclusief de Xbox One X en PC, met een adviesprijs van € 39,99. De fysieke versie voor Nintendo SwitchTM is verkrijgbaar sinds 27 maart 2019.
Spelers kunnen hun avonturen in The LEGO® Movie 2-videogame in de lente voortzetten met gratis DLC, waarin ze nieuwe locaties kunnen verkennen en nieuwe personages en uitdagingen tegenkomen.
Het spel is een samenwerking van Warner Bros. Interactive Entertainment,
TT Games en The LEGO Group.

Even testen

In het filmpje is te zien dat MeesterGamer al een heel eind gevorderd was in het spel. Dat gaf mij een vertekend beeld van de speelwijze en hoe je het spel begint. Dit merk je aan mijn commentaar en wijze van vragen stellen. Een goede reden om een week later de Switch bij mij thuis aan te sluiten en het spel vanaf het begin te spelen. Nu kreeg ik de tutorials ook te zien en ontdekte ik de basis van het spel. Een heel verschil met de Lego-spellen zoals ik ze gewend ben. De basis is er nog, maar daarna wordt het anders. Flink wennen dus. Ben ik overtuigd? Ik denk dat ik daar nog wat speluren voor nodig heb waarbij er nog meer ontdekt kan worden. Dat is wel hetgeen wat er bij alle Lego-spellen aan de hand is, je wilt uiteindelijk alle voorwerpen, karakters en speciale items vinden. Je kunt er voor kiezen om zo snel mogelijk de doelen te behalen, maar je kunt ook alles helemaal uitspitten.

Deze blog bevat een product dat we kregen ter review.

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *