Boomerang tv lanceert kleuterblok Cartoonito

cartoonito, tekenfilms, boomerang tv

De tv-zenders staan bol van programma’s voor kinderen van alle leeftijden. Programma’s die ouders vaak stiekem meekijken of zelfs aanzetten als de kinderen helemaal niet thuis zijn (yup, schuldig). Tekenfilms zijn er voor alle leeftijden en zijn de hele dag te zien. Tv-zender Boomerang is sinds deze maand begonnen met het uitzenden van een speciaal blok met tekenfilms die geschikt zijn voor de kleuterleeftijd. Filmpjes waarin de waardes Creativiteit, Zorgzaamheid, Nieuwsgierigheid en Moed centraal staan. Maak kennis met Cartoonito.

Kinderprogramma’s die inspireren

Veel tekenfilms voor kinderen bevatten educatieve elementen of spreken kinderen aan op gewenst gedrag. Via tekenfilmfiguren leren kinderen hoe ze kunnen reageren in situaties en kunnen ze hun fantasie gebruiken. Alle Cartoonito shows zullen een curriculum volgen dat ontworpen is door de expert op het gebied van vroegschoolse educatie, Dr. Laura Brown, om de vier pijlers van Humancentric Learning te ondersteunen: Creativiteit, Zorgzaamheid, Nieuwsgierigheid en Moed. Het merk wil kinderen inspireren om hun verbeelding te gebruiken, om van hun fouten te leren en om anderen met empathie en respect te behandelen. 

Verscheidenheid aan programma’s

De belangrijkste programma’s zijn: Thomas de Stoomlocomotief, Lucas de Spin, Batwheels, Kleine Ellen en Mush, Mush en de Zwammetjes. Naast deze programma’s zal er ook een groeiend aanbod aan series zijn die individualiteit en originaliteit vieren, terwijl creativiteit, medeleven en inclusiviteit worden bevorderd.

Cartoonito. Iedere dag van 08:00 – 14:00 uur

Lucas de Spin

lucas the spider, lucas de spin

Lucas de Spin volgt de avonturen van een groothartig, ongelofelijk schattig, klein springend spinnetje. Dit vrolijke, nieuwsgierige, muziekliefhebbende, 4 jaar oude spinnetje wil dat we hem vergezellen als hij deze reusachtige wereld verkent en leert over deze gigantische wereld, het verspreiden van liefde en solidariteit terwijl hij heel veel plezier heeft met al zijn vriendjes

Thomas de Stoomlocomotief

Sluit je aan bij Thomas en zijn vrienden, die nu energieker, kleurrijker en zelfs jonger zijn dan ooit! Tot nu toe was het leven op het eiland Sodor niet vrij van opwinding, maar de serie, verrijkt met muzikale elementen, biedt nieuwe avonturen voor onze stoommachines en kijkers. De nieuwste avonturen van Thomas de Stoomlocomotief zijn vanaf 17 oktober om 13:00 uur te zien op Boomerang, in het Cartoonito-blok! 

Premiere 17 oktober om 13:00 uur


Deze blog bevat aangeleverde teksten aangevuld met teksten van onze redactie

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *