Vijf boerderijen met activiteiten die je bezocht moet hebben

boerderij, logeren op boerderij, activiteiten boerderij, boerenleven, boerenvakantie

Na al dat werken op kantoor en rondrijden door de stad, is het soms fijn om even de frisse buitenlucht in te ademen. Even ontsnappen aan alle stadse drukte. Waar kun je dat beter doen dan op het platteland? Gezellig op bezoek bij de boer en daar de handjes uit de mouwen steken. Knuffelen met koeien, een wedstrijdje schapen drijven of wakker worden tussen het hooi. Geniet van de gastvrijheid bij de boer. Lees snel door voor een kleine verzameling aan boerderijen met leuke activiteiten en mogelijkheden tot een korte vakantie.

1. Boerengolfbaan “Het Landschap”

In het Drentse dorpje Holsloot tussen en Emmen en Coevorden ligt de boerderij van Familie Brinks. Dit is niet zomaar een boerderij! Op de boerderij worden 100 melkkoeien op een biologische manier gehouden. Naast melkkoeien hebben ze ook nog zo’n 100 stuks jongvee. En nu komt de reden waarom jij echt een keer deze boerderij zou moeten bezoeken.

Bij Boerderij “Het Landschap” organiseren ze allerlei originele activiteiten zoals boerengolf, frisbeegolf, boerenlympics. Voor wie een dag in de schoenen van de boer wil staan is er een spoedworkshop boer of boerin. Ook de rondleiding is zeker de moeite waard om deze boerderij te bezoeken. Meer over deze leuke locatie lees je hier.

2. Boer Bart

In het Friese dorpje Rotstergaast, onder de rook van Heerenveen, vind je de boerderij van boerin Rianne en boer Bartele….kort gezegd Boer Bart. Dat is dan ook precies de naam van dit boerenbedrijf, waar je behalve een actieve biologische boerderij met kippen en Jersey koeien ook een speelboerderij en een restaurant vindt. Verder kun je hier allerlei soorten feestjes vieren, op schoolreisje gaan, of gezellig barbecueën aan tafel met je eigen gezelschap. Meer over deze leuke locatie lees je hier

3. Escaperoom Hof te Langelo

Ben jij liefhebber van escaperooms en van het boerenleven? Bezoek dan Escaperoom Hof te Langelo in Haaksbergen: een escaperoom op een melkveehouderij, waar je uit een melkstal moet ontsnappen en de vloek moet doorbreken! Wanneer het is gelukt, word je rijkelijk beloond. Je mag op de boerderij rondkijken en de lieve kalfjes bewonderen. Is het je niet gelukt? Geen zorgen, ook dan mag je natuurlijk de kalfjes aaien.

Als je Escaperoom Hof te Langelo bezoekt, word je met je teamgenoten hartelijk ontvangen door Henk en Yolanda. Zij vertellen je alles over de boerderij, de escaperoom en natuurlijk de vloek die jullie hopelijk gaan doorbreken!

Meer over deze leuke locatie lees je hier.

4. Boerderij de Zandkant

Boerderij De Zandkant in Brabant is een veelzijdig vakantieadres. Je vindt hier namelijk een boerderijcamping, een kampeerbungalow, een vakantiewoning, een groepsaccommodatie èn een paardenpension. En dan is er natuurlijk óók nog de boerderij en boerderijwinkel zèlf! Dit alles runnen Jan en Anja in Biezenmortel met alle liefde voor hun dieren èn hun gasten. Meer over deze leuke locatie lees je hier.

5. Alpacaboerderij In de Hei

Bij In de Hei, in het dorpje Mariahout in het mooie Brabantse land, kun je bijzonder overnachten, sfeervol vergaderen en leuke activiteiten ondernemen in een prachtige omgeving, midden in de natuur. Vroeger was het hier heidegebied, wat uiteindelijk ontgonnen is tot landbouwgrond. De mensen woonden hier toen dus ‘in de hei’. Nu kun je er heerlijk ontspannen, overnachten en vergaderen op de gemoedelijke alpacaboerderij van Jos en Lilian. Wie dus altijd al eens in een ‘hutje op de hei’ heeft willen slapen, is hier aan het juiste adres! Meer over deze leuke locatie lees je hier.

Wist je trouwens dat alpacaboerderijen zeer populair zijn? Er is zelfs een aparte pagina op Zoekdeboer voor gemaakt.


Deze gastblog werd geschreven door Kristel van der Aa van Zoekdeboer.nl
Redactioneel zijn er enkele aanpassingen gemaakt en is een inleiding toegevoegd.

Schrijver: Gastblogger

Papa's wereld krijgt regelmatig tekstuele bijdragen van lezers, organisaties en bedrijven. Om duidelijk te maken dat een artikel niet geschreven is door de redactie van Papa's wereld, worden deze artikelen geplaatst onder de auteur 'Gastblogger'. Zelf een keer een bijdrage plaatsen op Papa's wereld, mail ons op info@papaswereld.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *