Bobike introduceert duurzamer fietszitje met slaapstand

bobike go bamboo, kinderzitje fiets, fietstoeltje, duurzaam fietsstoeltje

Als het gaat om het veilig vervoeren van je kind zijn er heel wat opties. Van een goede Maxi-Cosi in de auto tot de meest relaxte kinderwagen. Ook voor de fiets zijn er genoeg zitjes te vinden en er komen steeds meer nieuwe modellen bij. Qua veiligheid, materiaal en comfort kan er nog steeds heel veel gespeeld worden en dat bracht Bobike op nieuwe ideeën voor hun assortiment fietszitjes. Met succes, want de nieuwste Bobike Go® Bamboo met Reclining System won de Design & Innovation Award 2023. Lees verder om te zien wat er zo bijzonder is aan dit fietstoeltje en vanaf wanneer deze verkrijgbaar is.

Kinderzitje met slaapstand

De meeste kinderzitjes kennen slechts één zitstand, maar bij de Bobike Go is er wat bijzonders aan de hand. Veel kinderen vallen tijdens een fietstochtje bij papa of mama achterop in slaap en hebben daarbij last van knikkende hoofdjes. Zittend slapen is niet echt een heel fijne houding. Met het speciale Reclining System op de Bobike Go wordt het kinderzitje in een speciale slaapstand gezet. Dit gaat heel makkelijk, want op de Go® RS zit een klein knopje dat het zitje 20º naar achteren laat kantelen. Slechts indrukken en het stoeltje rustig naar achteren trekken. Hiervoor hoef je het kind niet eerst uit het stoeltje te halen, maar dit kan terwijl de kleine gewoon lekker blijft doorslapen. Tijdens het kantelen gaan zowel de rugleuning als de voetsteunen in één beweging een stukje achterover waardoor het kind een natuurlijke houding behoudt.

Een buitenschaal met bamboe

Bobike Go bamboo

Elk Bobike kinderzitje is voorzien van een dubbele schaal. Een stevige buitenschaal die klappen kan opvangen en een zachtere binnenschaal waar het kind rustig in kan zitten. Door de dubbelwandige schaal is dit fietszitje extra veilig. Om het kinderzitje wat duurzamer te maken is besloten om in de zitting gebruik te maken van 10% bamboe. Tijdens het gietproces van de zitvorm wordt dit materiaal toegevoegd waardoor er minder kunststof nodig is. Bamboe is een zeer sterk materiaal en wordt al voor veel toepassingen gebruikt. Bijvoorbeeld als alternatief voor houten meubelen. Deze plant groeit razendsnel (meer dan 20 cm per dag) en geeft 35% meer zuurstof af dan bomen. Door een deel van de kunststoffen te vervangen door bamboe wordt de zitting duurzamer, maar er veranderd niets aan de veiligheid en het comfort.

Bevestigen op de fiets zonder gereedschap

Een fietszitje fatsoenlijk op een fiets monteren kan nog wel eens een strubbeling zijn. Gehannes met inbussleutels is bij de Bobike Go® Bamboo niet nodig. Deze monteer je op de bagagedrager met een draaiknop op het bevestigingssyteem. De Go® serie is voorzien van het ColorADD-code alfabet voor mensen die kleurenblind zijn.

Winnaar Design & Innovation Award 2023

Design & Innovation Award 2023

De Bobike Go® Bamboo met Reclining System heeft de Design & Innovation Award 2023 in de categorie ‘Urban’ gewonnen door zowel het testteam als de jury te overtuigen. Een selectie van internationale journalisten, professionele testrijders en deskundigen uit de fietsindustrie beoordeelden een tal van producten waarbij de Bobike Go Bamboo als winnaar gekozen werd. De Design & Innovation Award is zowel een keurmerk als de benchmark voor de best presterende producten in de fietsindustrie.

Waar is de Bobike Go Bamboo verkrijgbaar?

Helemaal benieuwd geworden naar dit prijswinnende fietsstoeltje? Helaas zal je toch even moeten wachten, want de Bobike Go Bamboo RS zal pas in het laatste kwartaal van 2023 beschikbaar zijn. Je vindt het dan bij diverse dealers.

fietsstoeltje voor elke fietsende mama of papa

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *