Blogger by Nature: omdat bloggen bij mij niet van nature gaat

SquareLite_20186513317906.jpg

Best leuk al die stukjes die ik het internet op knal. Vertellen hoe het met mijn kinderen gaat, hoe het met mij gaat in de rol van papa of eens een keer wat reviewen voor een bedrijf. In januari 2015 kwam de eerste blog online en inmiddels staan er al heel wat verhalen op Papa’s wereld. Zo achter de laptop maak ik heel wat meters en rommel een beetje aan. Tijd om daar verandering in aan te brengen en eens wat meer te snappen waar ik eigenlijk mee bezig ben. De tijd was rijp voor het volgen van workshops rondom bloggen. Van mijn verjaardagsgeld kocht ik een kaartje voor het Blogger by Nature event.

Blogger by Nature

Het Blogger by Nature event is ontstaan door een samenwerking van drie gevestigde bloggers: Joyce van de Pas (MamsatWork.nl), Esmee Branbergen (Website4mama.nl) en Marguerita Bisschop (Marstyle.nl). Een hele dag lang krijgen bloggers de kans om kennis op te doen over het schrijven van blogs, jezelf positioneren en over het behalen van bezoekersaantallen. De workshops geven zij niet zelf, maar er komen ervaringsdeskundigen en professionals aan het woord. Voor hen ook een mooie kans om zich nogmaals extra op de kaart te zetten. Naast verschillende workshops leren bloggers elkaar kennen en hebben ze de mogelijkheid om nieuwe contacten op te doen met pr-bureau’s en vertegenwoordigers van diverse merken.

Waarom ik dit jaar wél ging

Vorig jaar werd het eerste kennisevent georganiseerd en werd ik door Linda van Mamaliefde gevraagd of ik ook kwam. Het zou voor mij een goede ervaring zijn en een uitstekende kans om meer te leren over het schrijven. Een drukke agenda, nog niet de goede mindset voor bloggen en de kosten voor een kaartje hielden mij toen tegen om te gaan. Na de bloggersdag las ik de verslagen en zag ik de Instagramfoto’s voorbij komen. Meteen kwam een gevoel van spijt omhoog. Spijt dat ik toch geen kaartje had gekocht en was gegaan. De volgende editie moest ik erbij zijn! Dit jaar was er naast het serieuzer willen bloggen nog een reden waarom ik per se wilde gaan, ik voelde me geaccepteerd als blogger nadat ik meegevraagd was naar de Negenmaandenbeurs. Een dag lang trok ik op met voor mij bekende en onbekende bloggers, de meeste ervan zag ik die dag voor het eerst. Het klikte. Een groot deel van de groep zou ik terugzien bij Blogger by Nature, dat kaartje moest en zou er komen.

Workshops

IMG-20180602-WA0000.jpeg

Ongeveer een half uur voor aanvang kwam ik aan bij het StayOkay in Soest. Al snel kwamen de eerste vroege vogels binnen en werden er al wat gesprekjes gevoerd. Na het ophalen van de goodybag, de koffie, handjes schudden en zoenen op de wang werd het al snel tijd om met z’n allen naar zaal 1 te gaan om een workshop ‘SEO voor gevorderden’ te volgen. Caroline Geven van Yoast vertelde van alles over holistische SEO. In het kort gaat het over de vindbaarheid van de teksten binnen en buiten je website. Bevatten je blogs dode links, is er wel een andere pagina die naar die tekst linkt of de manier waarop Google met je website omgaat. Met een papieren workshop in mijn tas en heel veel informatie in mijn hoofd en kladblok, gingen we de lunch in. Oh ja Caroline, bloggers zijn inderdaad awesome!
Na veel brainfood was het tijd voor het echte naarbinnenschuifwerk en kregen we een complete lunch voorgeschoteld met heerlijke broodjes, soep en een heleboel ander lekkers. Genoeg brandstof om de dag verder door te kunnen.
Het middagprogramma bestond uit keuzeworkshops die je van te voren kon doorgeven. Bij mij kwam Henk van der Duim van Smart Internet Marketing als eerste op de rol. In zijn verhaal bracht hij mij nieuwe informatie over onder andere Trustflow en Domain Authority. Oftewel, wat vinden anderen van je site en spenderen ze een waardevolle link naar je website. Wordt je door slechts één website heel vaak gelinkt, of zijn er heel veel website die naar je linken. Nog sterker, welke websites linken naar je artikelen, want hoe belangrijker Google de andere sites vindt, des te belangrijker wordt jouw website omdat ze je linken. Een beetje kort door de bocht allemaal, maar als je ook meer wilt weten als een onderwerp als dit, ga dan vooral naar het evenement toe.
De derde workshop van de dag werd voor mij Google Analytics door Gea Simons van Jouw Webwinkel coach. Helaas kan ik voor Papa’s wereld nog geen Analytics gebruiken, maar met het oog op de toekomst koos ik toch voor deze workshop. Ondanks het enthousiasme van de vertelster bracht deze mij helaas niet zoveel op en had ik misschien toch naar het ervaringsverhaal van Linda van Aken moeten gaan of de workshop Pinterest.

Netwerken

Visitekaartjes uit de zak en gaan met die banaan. De Negenmaandenbeurs was een eerste kennismaking van aanbieders van verschillende merken. Met een complete groep gingen we langs presentaties en kregen we cadeautjes mee. Hier ging het toch even anders. Voor het eerst werd ik geconfronteerd om mezelf face to face met pr-bureaus en bedrijven kennis te laten maken. Luisteren naar wat zij te bieden hebben en vertellen wie ik ben en wat ik doe. Wat ik mezelf voorgenomen heb, heb ik volgehouden. Eerlijk zijn naar de aanbieder toe. Mijn site is nu eenmaal nog niet zo groot qua bezoekersaantallen en staat nog op de WordPress server. Twee factoren die invloed hebben op het wel/niet tot stand komen van samenwerkingen.
Als enige papablogger op dit kennisevent was het voor de bedrijven een leuke afwisseling om met een man te praten. Voor het eerst ontmoette ik enkele personen die ik slechts kende van wat mailwisselingen voor testproducten, uitjes of winacties. Leuk om die nu een keer echt gesproken te hebben en om tips uit te wisselen. Wellicht dat er nog wat leuke samenwerkingen uit voort komen, maar daarover hoor je vanzelf meer.

20180602_162023.jpg

Naast het netwerken met de bedrijven, kletsten we als bloggers onderling ook heel wat af. Hoe fijn was het om sommige dames weer te zien en om enkele andere eindelijk te zien na zoveel berichten te hebben gewisseld op Instagram, Facebook, Messenger en Whatsapp. ’s Avonds toen ik thuis kwam ontdekte ik al dat het tellertje van Instagram omhoog ging en bleef ik online kletsen met enkele die er ook waren geweest.

Meer mannen!

Beste papabloggers/mannelijke bloggers, de dames staan om jullie te roepen. Ze willen dat jullie ook naar het Bloggers by Nature event komen. Het testosterongehalte moet omhoog! De dames willen ook de blik van de heren over het bloggen te weten komen. Kom en deel je kennis en ervaring. Neem het van me aan, je wordt ontzettend welkom geheten.

Met euforisch gevoel naar huis

Mijn hoofd barst van de nieuwe kennis die ik wil gaan toepassen op de website. Informatie om nog beter gevonden te worden, om statistieken beter te kunnen bekijken, om nog meer samenwerkingen aan te gaan. Maar het allergaafste nieuws van de dag heb ik toch echt aan Caroline Geven te danken. Zij vertelde me dat bepaalde plug-ins helemaal niet handig zijn voor het goed te kunnen indexeren van de website. Dit betekent dat ik voor het ombouwen van Papa’s wereld geen gebruik hoef te maken van een betaald WordPress thema en ik niet meer verder hoef te sparen. Hopelijk kan ik dus heel snel aan de slag met Eduardo om Papa’s wereld naar een eigen server te krijgen met daarbij een mooier uiterlijk en meerdere mogelijkheden.

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *