Bloggend de Negenmaandenbeurs over deel 2

SquareLite_2018225161148505.jpgKen je die grap van die man die de Negenmaandenbeurs bezocht? Het was helemaal geen grap, want ik bezocht daadwerkelijk de beurs. Niet omdat Chantal zwanger is, maar omdat ik het gewoon leuk vind. Deze keer had ik toch een goede reden om te gaan, want ik maakte deel uit van de bloggerstour die georganiseerd werd door Linda en Miriam. Een hele dag lang gingen we langs verschillende stands van allerlei aanbieders. In deel 1 kwamen er al een heel stel langs, vandaag is het tijd voor deel 2.

Dirk Scheele

IMG-20180221-WA0023.jpgDirk Scheele, altijd met een groen-gele outfit, maakt liedjes voor kinderen vanaf 2 jaar. Al vijfentwintig jaar toert hij door Nederland en België langs de theaters met zijn eigen shows. Dagelijks is hij op televisie op Nick Jr. (Nickelodeon) met verschillende kinderprogramma’s waarbij muziek een belangrijke rol speelt. Naast alle tv- en theateroptredens, heeft Dirk een complete lijn aan boekjes, cd’s en dvd’s voortgebracht. Tijdens een kort gesprekje, iets later in mijn eigen kleine rondje over de beurs, zag ik een stukje van de man achter het karakter. Een zorgzame vader die de babygeluiden van zijn dochter opnam en jaren later verwerkte in een cd voor baby’s. Speciaal voor de bloggerstour gaf hij een serenade:

https://www.youtube.com/watch?v=sL2emvupemU

Maxi-Cosi

Wie autostoeltje zegt, zegt vaak Max-Cosi. Gewoon als een woord, net zoals Luxaflex terwijl je jaloezieën bedoelt. Maxi-Cosi is niet alleen een merk, maar ook een begrip geworden. We werden uitgenodigd om de nieuwe collectie kinderzitjes en wagens te komen bekijken.
Gefeliciteerd met jullie Baby Innovation Award 2018 voor de AxissFix Air. Het is het eerste autostoeltje ter wereld met airbags. Met de airbag wordt de nek van het kind extra beschermd bij een ongeluk. De impact wordt zelfs met 55% verlaagd. De AxissFix Air is 360° draaibaar, waardoor het zowel achter- als voorwaarts gebruikt kan worden.

20180221_124425.jpg

De Maxi-Cosi kinderwagens Nova, Adorra of Stella kregen van ons een parcourstest. Even flink heen en weer bewegen en over verschillende ondergronden rijden. Hoewel het natuurlijk niet het echte testwerk is, geeft het wel een eerste goede indruk. Lekkere soepele wagens die licht duwen en overal makkelijk overheen rijden.
Wat helemaal handig is, is het gemak waarmee ze opgevouwen worden. Lekker compact ook waardoor je weinig ruimte nodig hebt in de auto.

Naast Maxi-Cosi bekeken we ook een aantal modellen van Quinny. Zelf hebben we er ook eentje gehad die we tweedehands van iemand over genomen hadden. De reiswieg hebben we een hele tijd gebruikt als een cosleeper. De modellen die op de beurs stonden reden nog veel soepeler dan de onze van destijds, maar hadden ook een veel mooier kleurtje.

Tiny Love

Tiny Love heeft een hele lieve collectie aan diertjes om mee te spelen. Aan de hand van zeven ontwikkelingsgebieden ontwikkelt Tiny Love een kinderwereld aan speelmogelijkheden. Van mobiel tot speelkleed. De vrolijke kleuren springen meteen in het oog en zijn een echte versiering voor de kinderkamer en voor onderweg. Mijn ogen werden direct getrokken naar een plankje waarop een egeltje stond. Ik vermoedde dat het een lampje was, maar ontdekte dat het nog veel meer functies bevat. Een mp3-speler, een lichtprojector, huilsensor en nog veel meer. Misschien moet ik over Tiny Love niet veel schrijven, want de beelden zeggen genoeg. Klaar om verliefd te worden?

Hangloose

Wat krijg je als je vaders laat samenwerken? Yup, een nieuw babyproduct. Hangloose is een combinatie van een boxkleed en hangmat tegelijkertijd. Met een simpel ophangsysteem en een beetje origami met het doek, heb je als snel een lekkere hangmat voor in de box. De rek in het geheel zorgt ervoor dat er goede vering in zit. De gevouwen randen maken de bovenste laag als een soort van nestje waar de kleine heerlijk in kan liggen.
Voor de Negenmaandenbeurs werd een speciale print ontworpen door Carlijn Q. Als bloggerstour waren we getuige van de uitreiking van het eerste exemplaar.

Kidsme

De Kidsme food feeder is bedoeld om baby’s vanaf 4 maanden in contact te laten komen met vast voedsel. Door het voedsel in een omhulsel te stoppen, sabbelen de kleintjes het geheel langzaam uit. Op deze manier raken ze bekend met verschillende smaken en texturen. Zelf maak ik liever gebruik van de Rapley-methode, maar ik kan me voorstellen dat dit een aanwinst kan zijn voor op het kinderdagverblijf waar je niet meerdere baby’s tegelijk met vast voedsel bezig kan zijn.

20180221_150245.jpg

Omnio & Peg-Pérego

Het Italiaanse Peg-Pérego heeft een zeer breed assortiment van kinderwagen tot speelgoedauto’s op accu. Dit jaar is er een hele reeks modulaire kinderwagens uitgekomen. Modellen die makkelijk om te bouwen zijn tot duowagens. Peuter en baby tegelijkertijd vervoeren.
Omnio is genomineerd voor de Baby Innovation Award, maar wist de prijs niet in de wacht te slepen. Geen zin om de kinderwagen te blijven duwen als de kleine per se wilt lopen? Dan vouw je hem gewoon op en hangt het als een rugzak op over je schouders. Wat ik me dan wel afvraag is waar je de rugzak dan laat die je vaak onderin de wagen hebt liggen.

Drs. Leenarts

Drs. 20180221_152240.jpgLeenarts is dermatologe en heeft als missie om huidproducten te ontwikkelen zonder onnodige toevoegingen, die écht werken. De huid van de baby, maar ook van de ouders, staat dagelijks in contact met allerlei factoren die ervoor kunnen zorgen dat het uitdroogt, uitslag ontstaat of bijvoorbeeld verbranding door de zon. In haar eigen kleine apotheek op de Negenmaandenbeurs gaf ze ons een paar kleine tips en maakten we kennis met haar producten, voor degenen die dat nog niet kenden. Ieder mochten we een product kiezen om thuis uit te testen. Ik koos voor de handcrème. Niet voor mijn kids of mijn vrouw, maar gewoon voor mezelf. Na een dag werken in de tingieterij zijn mijn handen vaak aardig droog door het vele handen wassen en de talkpoeder. Kijken of dit helpt tegen die droge handen ’s avonds.

Nuby

SquareLite_20183103458902.jpg

Een groot deel van het Nuby assortiment bestaat uit producten die te maken hebben met eten en drinken. Lepeltjes, flesjes en speentjes vormen een groot deel ervan. Veel vrolijke kleurtjes op producten waarvan jarenlange studies gezorgd hebben voor optimale veiligheid en eet/drinkplezier. Grote trots was de 360 graden drinkbeker. Hierbij kan het kind op elke kant van het flesje drinken door daar de druk erop te geven met de mond.

Einde van de Bloggerstour

Hiermee komen we aan het einde van de Bloggerstour. Een dag lang langs allerlei leuke stands en interessante presentaties. Een dag vol ontmoetingen met andere bloggers en kennismakingen met bedrijven en pr-bureau’s. Dank je wel Linda en Miriam voor de organisatie en dank je wel mede-bloggers voor een gezellige dag. Zeker nog met het etentje aan het einde van de dag erbij. En Joyce, nogmaals dank voor een stuk rit terug.

En dan al die spulletjes uit de goodiebags, wat gaat daarmee gebeuren? Zodra ik tijd heb gehad om alles uit te zoeken, maak ik eerst een pakketje voor een zwangere vriendin en daarna wordt de rest verloot op Papa’s wereld.

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *