Door de Amsterdamse kanalen meevaren op de Blogboot

blogboot, bloggers, netwerkevenement, amsterdam,

Al enkele malen had ik een uitnodiging gekregen om met Marguerita mee te varen op de Blogboot, maar helaas hielpen de vaartijden niet echt mee. Mijn werk zat telkens in de weg. Vorige week dinsdag wist ik toch een gaatje in mijn agenda te vinden en reed ik met de trein naar Amsterdam. Onderweg kreeg ik de begintune van ‘The Love Boat‘ niet uit mijn hoofd, al was de tekst al veranderd in ‘The Blog Boat”. Ik was benieuwd welke Captain Stubing ons zou rondvaren. Wat ik wel wist, is dat we gezellig zouden netwerken met verschillende bedrijven onder genot van een hapje en drankje. Vaar je in deze blog even met mij mee?

Rondje varen door Amsterdam

Na een bus- en treinreis van meer dan twee uur, kwam ik in onze hoofdstad aan. Vooraf had ik niet zo heel goed naar de instructiemail gekeken en dat resulteerde in een sprintje van een kwartier. Net buiten het station zitten meerdere rederijen die boottochtjes organiseren, maar daar zat degene die ik moest hebben niet bij. Nog een keer de mail erbij gepakt en daar las ik dat Starboard Boats aan de Heerengracht zit. Onze boottocht in Amsterdam zou daar beginnen. Starboard Boats is de hoofdsponsor van dit netwerkevenement en nam ons allemaal met een hapje en drankje mee door de kanalen. Extra leuk is de activiteit die zij vaker organiseren, maar nu door World Cleanup Day die in het weekend ervoor viel extra toepasselijk was. Groepen die meevaren kunnen ervoor kiezen om mee te doen aan de canal cleanups, oftewel met een net vissen naar afval in het water. Hiervoor varen ze naar stukjes doodlopende waterwegen waar het vuil meestal heen stroomt en blijft ronddobberen. Een mooie combinatie, een gezellig boottochtje en goed bezig zijn voor de natuur.

blogboot, ocean cleanup, papaswereld

Hectische start van de vaart

In Amsterdam is er altijd wel wat te verbouwen. Een tijdje terug toen Bart en ik naar de nachtelijke persopening van Art of the Brick gingen was de halve binnenstad afgesloten door verbouwingen, nu was het niet veel anders. Geluk dat ik met de trein was, maar een aantal bloggers konden vandaag niet op een makkelijke manier bij de parkeergarage komen. Omleidingen, omleidingen en nog eens omleidingen. Zelfs de boot had er vandaag last van en was een half uurtje later. Het mocht de pret niet drukken, want tijdens het wachten genoten we even op een terrasje (het mag weer) van een kop cappuccino. Op het moment dat de boot aanmeerde sprongen er meteen wat extra mensen van Starboard er in om een snelle opruimronde te doen en alles klaar te maken voor onze vaart. Dit hadden ze vast geoefend, want ze hadden de vaart er in. Al goed, iedereen aan boord en we konden op weg.

blogboot, amsterdam, starboard boats, eten

De Blogboot georganiseerd door Marstyle

Marguerita, de blogster achter Marstyle.nl, organiseert de Blogboot om merken en bloggers met elkaar in contact te brengen. Tijdens een gezellig boottochtje zit je als blogger lekker informeel met vertegenwoordigers van verschillende merken te kletsen en luister je tussendoor naar de product presentaties die gegeven worden. Niet geheel onbelangrijk, als blogger krijg je ook wat leuke testproducten mee naar huis en die zouden deze keer niet mals zijn. Elke editie van de Blogboot varen er andere merken mee waardoor het telkens een unieke ervaring zal zijn.

Als welkom kregen we allemaal een tasje met Marstyle opdruk, gemaakt van gerecyclede petflessen. Om dan toch even in de stijl te blijven van cleanups. Een bloknootje en bijhorende pen maakten de set helemaal af. Zou het werkwoord nu gemarstyled zijn? Derma voegde er nog een tube zonnebrandcrème aan toe. Ondanks dat het geen slecht weer was, hadden we die niet nodig voor een felle zon. Toch bedankt Derma. Ook zo toe aan nieuwe zonnebrandcrème, kijk dan hier even.

blogboot, marstyle

Met z’n allen aan de bubbels

Nee, we gingen niet aan de alcohol, maar we kregen een presentatie van SodaStream. Barbara, die de presentatie in handen had, maakte voor ons allemaal een lekkere mocktail met limoen, vlierbloesemsiroop en munt. Niet geheel onbelangrijk, ze voegde er ook nog bruisend water aan toe die ze ter plekke met de SodaStream machine maakte. Deze bubbelmachine is mij niet geheel onbekend aangezien we er thuis al gretig gebruik van maken. Zelfs zoveel dat ik Barbara regelmatig met weetjes kon aanvullen. Wat ik dan weer wel tof om te weten vind is dat SodaStream een fabriek heeft staan in Israël waarin Joden en Palestijnen samenwerken en zelfs mannen en vrouwen gezamenlijk rondlopen. Best controversieel voor de omgeving, maar ze doen dit om een brug tussen de culturen te slaan. Ik ging in ieder geval met een nieuwe SodaStream naar huis en kreeg er een fles bij die ook gewassen kan worden in de vaatwasser. Wel even de gebruiksaanwijzing ervan lezen.
Wil jij ook eens bruiswater proberen die je zelf kunt maken? Kijk dan snel even hier.

Elektrisch rijden de toekomst?

Na een bruisend drankje was het meteen de beurt aan Anne die een praatje kwam houden namens Hyundai. Wederom in het kader van cleanup wilde ze graag een keertje meevaren met een bijzondere verrassing. Vooraf grapte ik nog dat ze een Oprah-actie zou gaan doen: “Jij een Hyundai en een Hyundai voor jou. Iedereen krijgt een Hyundai”. Helaas, dat was dus niet het geval. Omdat zo’n grote auto niet op het bootje past, had Anne maar een boek meegenomen over de nieuwe Ioniq 5. Een elektrische auto met zonnepaneeltjes op het dak voor een grotere actieradius. Nog gaver is dat het interieur voor een groot gedeelte gemaakt is van gerecycled materiaal. Met wat er in zee is opgedoken aan afval, daar worden de automatten van gemaakt (kijk daar zit die link met ocean clean up). Doordat de batterij van deze auto helemaal plat is en onderop de auto zit, is er in de auto zelf genoeg ruimte om het interieur aan te passen.

Nee, een auto hadden ze niet voor ons bij, maar wel een hele toffe rugzak van XD Design met daarop het logo van Hyundai. Een toffe goodie aangezien deze tas 21 gerecyclede petflessen bevat. Even terugkomen op die auto, ik mag nog wel een afspraak maken om eens een weekje in een auto rond te rijden. Maar eens zoeken naar een geschikt moment aangezien ik nu vooral in eigen dorp te vinden ben.

blogboot, hyundai

Aan de slag in de tuin

Lezers van mijn blog en Instagram volgers hebben al regelmatig foto’s voorbij zien komen van onze tuin. Laat ik het zo zeggen, we hebben meer tuin dan huis hier. Ik sta dan ook geregeld in de tuin om proberen de boel een beetje aan kant te maken. De laatste twee jaar is de tuinhobby wel een flink stuk gedaald en ben ik niet echt meer bezig met kweken van plantjes. Het is nu meer op orde houden en onkruid verwijderen. Marguerita zelf mocht de presentatie voor Gardena in handen nemen. Heb jij ook zo’n hekel aan driehonderd stelen in je schuur met aan elke steel een ander gereedschap? Van die stokken die telkens omvallen als je de schuur in stapt. Gardena heeft daarvoor al jarenlang het combisystem die de oplossing biedt. Met slechts één steel en een heleboel verschillende opzetstukken zoals een voegenkrabber, sneeuwschuiver, bezem of schoffel kun je tijdens het werken in de tuin geregeld van gereedschap wisselen. Met slechts een draaiknop aan de steel draai je de opzetstukken makkelijk op en af.
Ook het Gardena combisysteem uitproberen, kijk dan hier voor een grote collectie.

Volgeladen terug naar huis

Daar liep ik dan in het centrum van Amsterdam richting centraal station. In mijn ene hand een SodaStream, mijn eigen rugzak achterop, de Hyundai rugzak op mijn buik en een hark met steel in de andere hand. Een beetje maf moet het er wel uitgezien hebben. Ik kan je zeggen dat ik aardig moe in de trein aankwam. Bleek die trein ook nog eens niet verder te gaan dan Arnhem door een of andere storing en kon ik daar van perron gaan wisselen voor richting een Sprinter. Daarna nog een een ritje met de bus en meer dan twee uur later was ik dan ook uitgeblust thuis van een toch wel heel leuke netwerkdag waarin ik fijn gekletst heb met andere bloggers en vol inspiratie zit door de verschillende merken. Qua Blogboot-samenwerkingen zijn jullie dan ook nog niet van mij af.


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *