Een blauw overhemd voor vertrouwen en duidelijke communicatie

overhemd, blauw overhemd, kleding, mannenmode, herenmode

Kijk je in mijn kledingkast, dan vind je veel oude zwarte T-shirts met een opdrukje. De meeste al behoorlijk versleten. Tja, ik ben nu eenmaal zo’n man die niet snel nieuwe kleding shopt. Die kast is wel aan een update toe, zeker als ik straks ga solliciteren naar een nieuwe baan naast mijn eigen bedrijf om een stabiele basis te houden. Een klein beetje onderzoek naar kleur in kleding liet mij weten dat ik al een beetje op de goede weg ben. Bij nieuwe items ga ik tegenwoordig vaker voor blauw en die blijkt de juiste betekenis te hebben bij wat ik wil uitstralen.

Mode inspiratie zoeken op internet

Als je een beetje door mijn herenmode blogs gelezen hebt, dan weet je dat ik er niet zo van ben om urenlang in een kledingwinkel rond te lopen. Regelmatig kijk ik dan ook op het web in verschillende webshops waar kleding voor mannen wordt verkocht. Het liefst zelfs op websites waar enkel mannenkleding wordt aangeboden zoals bij Bos Men Shop. In dit soort online winkels is de selectie vaak iets mooier is. De enkele keer dat ik dan ook iets wil aanschaffen, dan het meteen iets moois waar ik lang plezier van kan hebben. Vaak genoeg zie ik leuke overhemden staan waarvan mijn portemonnee gaat jeuken, of nou ja, mijn digitale bankpas.

Een overhemd met een tof motiefje

blauw overhemd, motief, herenmode, kvk, vertrouwen, duidelijke communicatie

Tot nu toe heb ik telkens best wel ‘saaie’ overhemden gekocht. Nou ja, saai? Gewoon een basic kleur zonder leuk motiefje. Vaak zie ik ze andere dragen en moet ik eerlijk toegeven dat ik dan soms best wat jaloers ben. Zij durven het gewoon aan te trekken en het staat ze ook nog. Wat dat betreft kan ik nog wel wat extra durf gebruiken, want dat maakt de kledingkeuze zoveel makkelijker. Vorig jaar kocht ik voor een bruiloft nog een erg leuk overhemd die niemand bij mij verwacht had. Een wit overhemd met daarop een leuk Delftsblauw patroon. Totaal geen monochroom overhemd zoals ik altijd draag. Na dit hemd heb ik de smaak wel te pakken moet ik zeggen. De uitbreiding moet nog komen in de kast, maar in de selectie van Profuomo overhemden zag ik toch al wel enkele leuke kanshebbers zitten. Toffe printjes met blauwe bloemen, kleurrijke insecten en fladderende vlinders.

De kleur blauw in kleding, waarom?

Ondanks dat ik in shirts vaak voor zwart kies, gaan de overhemden intuïtief vaak naar blauw. Dat blijkt een goede keuze, want deze kleur geeft rust, wekt vertrouwen en geeft aan dat je eerlijk bent. Nog een fijne betekenis is dat het staat voor duidelijke communicatie, iets wat ik met mijn woorden op het digitale papier probeer te doen. Onbewust heb ik dus voor een kleur gekozen die heel goed bij mij past. Mensen die de kleur blauw bewust gebruiken, willen daarmee aangeven loyaal te zijn, vriendelijk maar ook kalm.

Handige kleur bij solliciteren en besprekingen

Als je een beetje let op de verschillende effecten die de kleur blauw kan hebben in kledingkeuze van de man, dan snap je wel dat ik bij komende sollicitatiegesprekken voor een blauw overhemd ga. Of tenminste eentje waar een blauw motief in terug te vinden is. Hoewel ik van binnen waarschijnlijk zal trillen als een rietje, die gesprekken zijn dan ook retespannend, aan de buitenkant straal ik dan in ieder geval uit dat ik eerlijk en loyaal ben. Degenen die mij kennen zullen beamen dat ik dat ook ben.

Welke kleur draag jij?

Kleur is voor iedereen persoonlijk en zegt iets over wat je wilt uitstralen. Welke kleur kleding draag jij en waarom? Draag je deze kleur bewust om iets naar een ander te communiceren of vind je het gewoon mooi?


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *