Binnenkort met het gezin op vakantie? Tref deze voorbereidingen voor je weggaat!

gezin op vakantie, huis is veilig en verzekerd achtergelaten

Ben je van plan om binnenkort met het gezin op vakantie te gaan? Dat is een gelegenheid om mooie herinneringen te maken samen met de kinderen. Het is voor een relaxte vakantie echter wel noodzakelijk om goed voorbereid op weg te gaan. Door middel van Allianz Direct verzekeringen en enkele simpele voorbereidingen, kun je met een gerust hart op weg. Met deze tips zorg je ervoor dat niks je relaxte vakantie kan verstoren.

Check je verzekeringen

Check voor je weggaat of alle verzekeringen op orde zijn. Mocht er in je afwezigheid iets voorvallen in je woning, weet je dat er in ieder geval een verzekering is die je helpt om de kosten te dekken. Zo dekt een inboedelverzekering schade in de woning, bijvoorbeeld als er in je afwezigheid lekkage ontstaat. Daarnaast krijg je bij een inboedelverzekering een vergoeding voor de schade veroorzaakt door inbraak of diefstal. Om fraude te voorkomen, eisen verzekeraars wel dat daarover aangifte gedaan wordt bij de politie. Ga je met de auto op vakantie? Een autoverzekering afsluiten met een extra dekking kan dan heel verstandig zijn.

Bereid het huis voor

Zorg ervoor dat het huis helemaal klaar is om een tijdje achtergelaten te worden. Zorg ervoor dat er in de koelkast geen voedsel staat dat zou kunnen bederven terwijl je weg bent. Dit om onaangename geuren en ongedierte te voorkomen. Als je vers voedsel hebt dat je niet wilt weggooien, kun je buren of vrienden vragen of zij het willen hebben. Het kan fijn zijn om het huis even goed schoon te maken voor je vertrekt. Zorg ervoor dat alle oppervlakken schoon zijn, de vloeren zijn gestofzuigd en de keuken is gedweild. Laat de vaat niet in de gootsteen staan, ​​en zorg ervoor dat je alle lakens en handdoeken vervangen worden zodat je thuiskomt in een fris en schoon huis. Tenslotte is het zaak om het afval weg te doen. Door afval in een onbeheerd huis achter te laten kan het gaan stinken, en kan er ongedierte aangetrokken worden.

Sluit ramen en deuren

Ga niet weg voordat je erop toegezien hebt dat alle ramen en deuren goed dicht en op slot zijn. Zorg ervoor dat er geen ramen op een kier staan ​​of deuren niet gesloten zijn, waardoor onbevoegden de woning zouden kunnen betreden. Bedenk dat de verzekeraar de kosten niet dekt als er een raam of deur open stond op het moment van diefstal. Daarnaast is het een naar idee om niet zeker te weten of je alles goed afgesloten hebt, dus ook voor je eigen gemoedstoestand is het goed om alle ramen en deuren nog even te controleren. Daarna kun je met een gerust hart vertrekken.


Schrijver: Gastblogger

Papa's wereld krijgt regelmatig tekstuele bijdragen van lezers, organisaties en bedrijven. Om duidelijk te maken dat een artikel niet geschreven is door de redactie van Papa's wereld, worden deze artikelen geplaatst onder de auteur 'Gastblogger'. Zelf een keer een bijdrage plaatsen op Papa's wereld, mail ons op info@papaswereld.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *