Bijzondere piet-momenten #5: zwanger 2

Al ongeveer 15 jaar kruip ik rond deze tijd van het jaar in de huid van mijn alter ego piet Macho. Tijdens de vele bezoeken die ik dan breng aan gezinnen, sportclubs en scholen maak ik bijzondere dingen mee. Grappig, ontroerend en schrijnend. In deze serie tot aan 5 december neem ik je mee naar deze momenten. Vandaag: zwanger 2

Zwanger 2

Dit verhaal speelt zich exact vijf jaar geleden af. Tijdens dat Sinterklaasseizoen speelde ik nog samen met Chantal voor zwarte piet. Ik als piet Macho en zij als piet Choco. Enkele dagen voordat we het pak in mochten hadden we een zwangerschapstest gedaan. Wat bleek, Chantal was zwanger van Liam. Die week waren we beiden euforisch, het grootste Sinterklaascadeau hadden we onszelf al gegeven.

Nadat we het onze ouders verteld hadden, was het geen geheim meer voor de buitenwereld. Bij de stichting was het nieuws nog niet bekend. De dag dat we ons pak in gingen vertelden we het aan de Sinterklaas die we toegewezen hadden. Leuk was het dat het één van onze favoriete Sinterklazen was waar we al een beetje band mee hadden. Het werd eigenlijk best een speciale dag. Sinterklaas had een extra verhaal te vertellen, dat hij getrouwde pieten bij zich had die ook nog eens een kindje verwachtten. Dat maakte de Sint niet vaak mee, sterker nog, het was de eerste keer voor hem. De blik in de ogen van de kinderen was onbetaalbaar, een zwarte piet die een klein pietje in de buik had. Ze wisten daardoor meteen waarom Choco aan sommige spelletjes niet meedeed.

Onze Sinterklaas van die dag is een echte Sintfreak. Hij is een heuse verzamelaar van alles wat er maar met Sinterklaas te maken heeft en heeft zelfs een boek geschreven over de oorsprong van het feest: Sinterklaas, meer dan één legende
Op die bewuste dag hadden we wat tijd over tussen de bezoeken in. De Sint wist een plek op de route waar een kerkje stond waar aan de gevel de beeltenis van de Goedheiligman geplaatst was. Voor zijn collectie wilde hij er een foto van, maar niet zomaar eentje. Hij wilde een foto van ons drie (vier) onder het beeldhouwwerk.

De tweede reden waarom dit Sinterklaasseizoen extra speciaal was, is dat dit het laatste jaar is geweest dat piet Choco meekwam vanuit Spanje naar Nederland. Chantal heeft haar pietenmuts aan de wilgen gehangen. De laatste keer dat we samen op pad gingen om op deze manier kinderen te vermaken.

Die Kerst kregen we een wel heel speciale kaart. In onze brievenbus vonden we een printje van de speciale foto met een lieve tekst erbij. Een Kerstwens niet alleen voor ons tweetjes, maar voor ons alle drie.

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *