Bijzondere piet-momenten #11: De zak van Sinterklaas

SquareLite_20181119222656127.jpgMijn handen verdwenen in de zak en haalden een flinke berg kruidnoten en snoepgoed tevoorschijn. Ik zag de hongerige ogen van de kinderen al brandend kijken. Ogen van de ouders verraden: “Krijgen wij ook wat?” Als mijn handen weer zichtbaar worden komt mijn grote ergernis, er kwam niet alleen maar snoepgoed mee…

Bijzondere piet-momenten 2018

In navolging van vorig jaar, waarin ik 10 bijzondere momenten uit mijn pietencarrière deelde, zal ik dit jaar hetzelfde doen. Tot aan 5 december zul je verschillende malen een moment kunnen lezen uit al die jaren spelen.

Lees ook
SquareLite_20171126232126384.jpg

Jute zak

Ja, volgens de liedjes zit er veel in de zak. Een dikke plak, en bergen en bergen suikergoed. Zo lekker, zo lekker en zo zoet. Wat er niet gezongen wordt is dat die zak ook vol zit met rafeltjes en losse stukjes jute die ervoor zorgen dat je handschoenen niet zwart meer zijn (of wit, ligt eraan wat je draagt) maar vol hangen met allerlei gruis en touwtjes. Van die dingen die je totaal niet meer van je handschoenen af krijgt. Daar sta ik dan een keer extra in mijn handen te klappen en te wrijven om het nog enigszins fatsoenlijk te krijgen. Met mijn duim en wijsvinger probeer ik de rafels eraf te plukken, wat natuurlijk resulteert in dat ik het daar weer niet vanaf krijg. Vergelijk het maar met een snotje die je kwijt probeert te raken, maar dat zich te gehecht voelt aan jouw vingers. Tijdens een bezoek maak ik er maar een spelletje van en overdrijf het een beetje of doe ik net of er niks aan de hand is. Maar van binnen…

De oplossing

Gelukkig was er een oplossing voor handen, want enkel een plastic zakje er in stoppen werkte niet echt. Het was eigenlijk heel simpel, al snel liepen we allemaal rond met een rode katoenen zak. Zo eentje met een touwtje bovenin zodat je het ook nog eens dicht kan trekken. Eindelijk af van al die losse touwtjes, tenzij je bij een bezoek komt waar alle cadeautjes in een jute zak zitten, maar daar hoef je in ieder geval geen etenswaren uit te halen. Zo fijn om rond te lopen zonder je druk te hoeven maken om al die friemeltjes op je handschoenen. Doordat je deze zakken ook bij de touwtjes kunt vastpakken zijn ze ook nog eens makkelijker te dragen, echt op je rug zoals een echte piet dat doet. Bij het aanschaffen van mijn eigen pak, die ik eigenlijk pas één keer gebruikt heb, was een katoenen zak dan ook een vereiste.

Wat vind jij fijner? Een jute zak of een katoenen zak?

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *