Betere geluidsbeleving in huis met een soundbar

soundbar uitgelicht

Zit je lekker thuis film te kijken met het geluid op standje hard, hoor je ineens zo’n irritante bromtoon er doorheen. Die steeds plattere televisies van tegenwoordig krijgen steeds minder ruimte voor het herbergen van fatsoenlijke speakers. Daar is een oplossing voor en ik vertel je waaraan de beste soundbars moeten voldoen.

Allemaal voor de televisie

Kinderen die op de televisie rekendansjes doen voor school, papa die Super Mario aan het spelen is en mama die weg zwijmelt bij een romantische film. Allemaal maken we dagelijks gebruik van de televisie op onze eigen manier. Is het niet ieder apart, dan wel samen. Hoewel het geluid vaak wel op orde is, kan de geluidsbeleving nog veel beter door slechts een kleine aanpassing.

gamen met soundbar

Wat is een soundbar?

Met niet toereikende speakers in de tv is het zoeken naar een alternatief voor het door de kamer laten galmen van het geluid. Met een soundbar is deze vervanger al snel gevonden. De soundbar is een externe geluidsbox die je voor of onder je televisie plaatst. Deze kun je vervolgens aan je tv koppelen zodat het geluid via deze speaker loopt. Doordat een soundbar lekker plat is, neemt het vrij weinig ruimte in en ziet het er ook nog eens stoer uit. Extra voordeel is dat je huis niet meteen vol staat met grote boxen.

Hoe koppel ik een soundbar aan de tv?

Een soundbar aankoppelen aan je televisie is niet zo heel moeilijk. Een HDMI-kabel of een optische verbinding (Toslink) is al voldoende. Wil je een soundbar aanschaffen kijk dan vooraf over welke verbindingsmogelijkheden jouw televisie beschikt. Zijn de kabels ingeplugd in zowel de soundbar als tv, dan hoef je alleen in het instellingsmenu van je televisie de geluidsuitvoer nog even aan te passen.

Naast een koppeling via kabels, bevatten veel soundbars ook de mogelijkheid om via bleutooth of wifi verbinding te maken met de televisie. Handig als je niet beschikt over de juiste stekkeringang. Nadeel is echter dat er een kleine vertraging in het geluid kan ontstaan, afhankelijk van de sterkte van je signaal.

Alleen voor de televisie?

Er zijn steeds meer apparaten waarmee we filmpjes en muziek af kunnen spelen. Denk maar eens aan je laptop, tablet of telefoon. Hoewel ze allemaal prima geluid geven, zijn ze niet uitgerust op een optimale geluidsbeleving. Door gebruik te maken van de wifi of bluetooth kun je de kamer al snel omtoveren in je eigen muziektempel. Je Spotify aan en genieten maar van de muziek.

soundbar voor muziekbeleving

Welke soundbar kies ik?

Er is steeds meer keuze in verschillende soundbars en de kwaliteit wordt steeds beter. Welke moet je nu kiezen? Bedenk eerst eens wat je met de speaker wilt gaan doen. Is het enkel voor het geluid van je televisie of wil je ook verbinding maken via je tablet of telefoon? Wil je de soundbar combineren met een surround sound set? Maar ook, welke kleur moet het apparaat hebben om bij de rest van je interieur te passen? Zelfs als je al een selectie gemaakt hebt in je wensen is het aanbod nog erg groot. Het is dan handig om een website als populairproduct.nl raad te plegen. Naast het bekijken van alle soorten soundbars, kun je er meteen een actuele prijsvergelijking vinden waardoor je de goedkoopste deal kunt doen.

Hoe is de geluidsbeleving bij jou in huis?

Ben jij een liefhebber van films of muziek? Hoe regel jij de muziek in jouw woning? Maak je gebruik van externe speakers?


Afbeeldingen afkomstig van Populaiproducts

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *