De beste spaarrente voor kinderen

rente.nl geld sparen kind

Bij de geboorte van een kindje is het handig om alvast na te denken over de toekomst. Een financieel spaarpotje achter de hand hebben voor als ze voor zichzelf gaan zorgen. Het eerste zetje in de rug voor het afbetalen van studieschulden of voor een leuke inrichting van de studentenkamer. De basis hiervoor leg je bij de juiste spaarrekening met de beste rente. Maar welke bank biedt deze?

Dood geld versus rente

Geld dat in een spaarpotje boven op de kast staat levert niks op, dood geld noemen ze dat ook wel eens. De juiste spaarrekening kan dit bedrag uit zichzelf laten groeien. Met een beetje leuke rente groeit je ingelegde bedrag jaarlijks. Het nadeel is dat er zoveel verschillende banken en andere financiële aanbieders zijn die elk hun eigen voorwaarden hebben. Hoe kun je op een makkelijke manier erachter komen welke aanbieder bij jou past? Welke partij laat jou het maximale uit je geld halen?

Wensen vaststellen

Voordat je gaat kijken welk spaarsysteem het beste bij jou past om je kind een mooie toekomst te bieden, stel je eerst vast welke eisen jij wilt stellen. Mag er bijvoorbeeld tussendoor geld worden opgenomen van de rekening of staat alles vast tot de achttiende verjaardag? Kies je voor een hoge rente zonder zekerheidsgarantie bij faillissement of ga je voor een veiligere optie? Sommige banken hebben een maximum in te leggen bedrag per jaar ingesteld, ga je daarmee akkoord?

Vergelijken

Rabo RegenBoogRekening, SNS Zilvervloot Sparen, Rabo TopKidRekening, zomaar drie namen van spaarrekeningen speciaal voor kinderen. Welke is nu eigenlijk voor jouw kind de beste? Je kunt zelf de websites van alle aanbieders bezoeken en alle voor jou belangrijke zaken noteren, maar het kan ook een stuk sneller. Onafhankelijke vergelijker Rente.nl heeft van een flink aantal spaarprogramma’s de voors en tegens verzameld. Door van elke partij de belangrijkste punten te beschrijven krijg je al snel een eerste indruk van jouw mogelijke spaarpot. Met een paar klikken ontdek je jouw beste deal en kun je een gratis offerte aanvragen bij de gekozen partij. Het mooie is dat je zelf kunt kiezen welke programma’s je met elkaar wilt vergelijken. Rente.nl houdt de informatie over rente en voorwaarden actueel. Met slechts een aantal minuten maak je een start met sparen voor de toekomst van je kinderen.

rente.nl spaarrekening vergelijken

Geld lenen

Dat kinderen geld kosten is geen fabeltje. Eén kind kost volgens het Nibud ongeveer 15% van het besteedbaar inkomen van een tweeoudergezin. Het is dan ook niet vreemd als geldnood ontstaat als bijvoorbeeld je auto het totaal laat afweten en er geen reservepotje is. Besluit je om dan een lening aan te gaan, dan loont het om verschillende leningen met elkaar te vergelijken. Aan het eind van de berekening kun je een heel bedrag besparen door de juiste lening af te sluiten. Nadat je aangegeven hebt welk doel je lening heeft en voor welk bedrag je wilt gaan, stelt de site enkele persoonlijke vragen en bekijkt het in welke termijnen je terug wilt betalen. Het systeem rekent er dan op los en geeft je een top van leningen die bij jou kunnen passen. Met ruim 45 verschillende mogelijkheden moet er voor jou best een geschikte keuze uitkomen. Geld lenen wordt met deze Keuzehulp een stuk makkelijker.

rente.nl persoonlijke vragen

Al een keuze gemaakt?

Heb jij al een keuze gemaakt op welke manier je wilt sparen voor je kind(eren)? Op welke manier ben jij op informatie gekomen? Wat gaf voor jou de doorslag om voor die rekening te kiezen?

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *