Belevenis cadeau: Samen zijn biertje bij de brouwer halen

grandprestigeEen aantal jaar geleden was ik op zoek naar een cadeautje voor mijn vader. Hij heeft de pech dat Vaderdag en zijn verjaardag ongeveer tegelijk vallen. Ik zoek dan ook meestal naar een cadeautje met iets meer budget die mijn vader echt leuk vind. Destijds spamde Facebook mij telkens met een reclame die me erg lekker maakte. Hertog Jan had een leuke Vaderdagactie waarbij je een persoonlijke fles kon bestellen, met meteen een rondleiding erbij. Dat moest het worden.
Voorpret
Na een tijdje gelezen te hebben op de actiepagina besloot ik dat dit het cadeautje moest worden. Als bewijs dat er een fles Grand Prestige klaar lag in de brouwerij met een naamlabel erop, kreeg ik een certificaat thuis gestuurd. Met het certificaat moest de fles opgehaald worden bij de brouwerij zelf waarbij een rondleiding voor twee personen inbegrepen zat. Cool, ik had dus zelf ook wat aan het cadeautje. Een tijdje van te voren had ik het certificaat in huis en had ik reeds de rondleiding geboekt. Ik belde mijn vader op, nadat ik alles al stiekem met mijn moeder doorgesproken had, met de mededeling dat hij een bepaalde datum vrij moest houden en hem dan zou oppikken.
Met de grote envelop op de achterbank, reed ik de auto voor zijn deur. Hij stond al klaar en stapte een beetje zenuwachtig in. Geen idee waar hij heen zou gaan. De navigatie was al ingesteld, dus daar kon hij niets uit opmaken. Ergens op de snelweg wees ik naar achteren, naar de envelop. Met wat moeite kon hij erbij en kon hij het certificaat eruit halen. Eindelijk wist hij waar we heen gingen en een enorme glimlach verscheen op zijn gezicht.
Van water tot bier
De locatie ademde bier. Nee, het stonk er niet. Alles stond in het teken van het Arcense speciale bier. In de brouwerij in Arcen worden alleen de speciaal bieren gebrouwen, de pilsener wordt in een andere brouwerij gemaakt. De Hertog kijkt ons overal vrolijk lachend aan en lijkt ons telkens een biertje in de handen te willen drukken. Na een tijdje rondkijken in de showroom/winkel was de rondleidingsgroep compleet en werden we door de brouwer uitgenodigd om mee te gaan. In een boeiende rondleiding kregen we alles te horen van grondstof tot het uiteindelijke glas bier. Tussendoor proefden we de verschillende stadia van het bier en tapten we een glaasje bij een zelftapper. Aan het einde kreeg pa zijn eigen fles uit het rek. We konden niet weg zonder nog wat in te slaan aan lekkere speciaaltjes. We sloten af met een biertje aan de overkant in het brouwerscafé en namen er meteen wat te eten bij. Een leuke dag ten einde.
Ik koos voor een belevenis samen
Voor Vaderdag kun je altijd kiezen voor een cadeautje dat je in handen kan geven. Een cd, een nieuwe stropdas, een flesje wijn en ga zo maar door. Ik koos voor iets heel anders. Ik koos voor een dag samen op pad. Ik koos voor een belevenis en samen herinneringen maken. Samen naar een plek gaan waar we beiden nog nooit geweest waren en zo samen een eerste keer beleven. Aangezien we allebei van een pilsje of biertje houden, was dit een mooie optie die op mijn pad kwam. Een optie die ons allebei een leuke dag zou opleveren en waar ik en hij nu nog met veel plezier naar terug kijk. We hebben het er nog steeds wel eens over. Die fles bier is al lang leeg, die hebben we samen soldaat gemaakt. Nog zo’n leuk moment achteraf. Wat overgebleven is, is een goed gevoel en een mooie herinnering.
Wat wordt de volgende brouwerij pa? En oh ja, aangezien ik nu ook Vaderdag mag vieren, mag jij deze keer trakteren. Proost alvast!

Dit is géén reclameblog, maar een persoonlijke herinnering.
profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *