Behang op de kinderkamer, de trends van 2021

kinderbehang, behang, kinderkamer, uitgelicht

Tijdens het inrichten van een kinderkamer zijn niet niet alleen de meubels en speelruimte belangrijk, de algehele uitstraling bepaald of je kind zich prettig voelt in zijn eigen kamer. De kleuren op de muur hebben grote invloed op de sfeer. Steeds meer worden de wanden betrokken bij het interieur en krijgen een decorerende functie. Of je nu de wanden schildert, beplakt met stickers of behangt, welk motief je kiest heeft een grote invloed op de gehele kamer. In deze blog vertel ik welke soorten kinderbehang momenteel erg in trek zijn.

De hele muur of slechts een randje

Als je kiest voor behang in de kinderkamer heb je verschillende mogelijkheden. Ga je voor de hele kamer met hetzelfde patroon, kies je voor een doorbreking met een decoratief randje of maak je gebruik van fotobehang waarbij je een complete muur een nieuwe uitstraling geeft? Welke keuze je ook maakt, kies iets wat bij jouw kind past en wat een tijdje mee kan gaan.

Sterren en planeten op het behang

kinderbehang, behang, kinderkamer, space, ruimte

De ruimte spreekt altijd tot de verbeelding. Het grote onbekende met werelden die nog ontdekt moeten worden. Op reis in een ruimteschip terwijl je kijkt naar planeten en sterren. Gaswolken en kometen schieten langs je heen. Behang met sterren en planeten zorgt ervoor dat je kind op zijn of haar kamer in een eigen fantasie op reis kan gaan. Een combinatie met LED-verlichting maakt het helemaal tof. Kleurwisselende lampjes kunnen het ruimtethema versterken doordat het behang er nog meer van gaat leven. Door in de kinderkamer accessoires neer te zetten zoals wereldbollen en speelgoedraketten betrek je de hele ruimte van de kamer.

Natuur en natuurlijk in de kinderslaapkamer

kinderbehang, behang, kinderkamer, jungle, natuur

Planten en plantmotieven op de muren zijn dé grote trend van dit jaar. Boombasten en houten planken als behang doen het ook goed. Steeds meer zijn we ons bewust van de natuur en halen dat gevoel naar binnen. Groene kleuren en aardetinten combineren al snel goed met houten meubilair in de kinderkamer. Steeds meer beddengoed en accessoires hebben een houtprintje of worden gemaakt van natuurlijke materialen. Om een echte jungle te maken van de kamer kun je plantjes in de kamer zetten. Je kind leert dan meteen de plantjes goed te verzorgen.

Dieren en dierpatronen op de muur

kinderbehang, behang, kinderkamer, dieren, natuur

Doordat er steeds meer aandacht voor dieren op tv is met experts zoals Freek Vonk, krijgen exotische dieren steeds meer een plekje op het netvlies van kinderen. De jonge biologen van de toekomst worden extra gestimuleerd door dieren op hun slaapkamer. Dat kan door een patroon van dieren op het behang, waarbij het raadzaam is om één muur van de kamer te behangen. Dit zorgt voor wat meer rust. Een groot tafereel met meerdere dieren in hun natuurlijke omgeving zie je ook veel terug. Denk aan fotobehang van dolfijnen in de zee of tijgers in de jungle.

Wat is jouw keuze?

Stel, je gaat de kinderkamer nu helemaal opnieuw inrichten, in welke stijl zou jij dat dan doen? Betrek je de kinderen bij de keuze en in hoeverre hebben zij de regie over de inrichting van hun kamer?


Afbeeldingen in deze blog zijn afkomstig van behangexpert.nl

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *