Batwheels, dé Batman serie voor de allerjongsten

batwheels, nieuwe batman animatieserie

Batman, dé grote held uit het DC universum, heeft er een nieuwe tv-serie bij. Sterker nog, de voertuigen van Batman hebben hun eigen animatieserie en Batman mag er in meespelen. De nieuwste tekenfilm over Gotham City is namelijk speciaal voor de allerkleinste tv-kijkers. De voertuigen van de DC superhelden gaan binnenkort samen met hun bestuurders heel wat spannende avonturen tegemoet op kinderzender Cartoonito. Ontdek nu alvast meer over deze animatieserie.

Superhelden en voertuigen

Gotham City heeft al een flink aantal helden die de stad verdedigen. Toch kunnen Batman, Robin, en Batgirl nog wat extra hulp gebruiken om de schurken die de stad teisteren te verslaan. De Batcomputer brengt daarom de voertuigen van onze helden tot leven. De heldhaftige Batwheels vormen een groep van super-krachtige misdaad bestrijdende voertuigen die voor geen enkele slechterik aan de kant gaan.

Animatieserie voor de allerjongsten

Tijdens het bestrijden van misdaad, waarbij de Batwheels hilarische avonturen en flink wat actie beleven, leren de voertuigen en hun bestuurders belangrijke levenslessen. Aanvoerder Bam de Batmobile, moet de net opgerichte club van superheldvoertuigen leiden. Dit gaat niet zonder slag of stoot. Het complete team van rijdende en vliegende superhelden leert tijdens hun heldhaftige avonturen de waarde van zelfvertrouwen, vriendschap en teamwerk. Dit wordt spelenderwijs meegegeven aan de jonge kijkers.

Cast en makers Batwheels

Een animatieserie komt natuurlijk niet zomaar op tv. Daar zijn toch echt wat bedenkers, tekenaars en animators voor nodig. Dan nog acteurs die de stemmen inspreken en wat mensen die geld in het laatje leggen voor de productie. Batwheels, gebaseerd op personages van DC, wordt geproduceerd door Warner Bros. Animation met animatie ondersteuning van Superprod Studio.

Stemacteurs (engelse versie)

Ethan Hawke – Batman
Jacob Bertand – Bam de Batmobile 
Gina Rodriguez – als Catwoman
Xolo Maridueña – als Snowy de Snowcrawler
> Volledige stemmencast

Makers

Sam Register – uitvoerend producent
Michael G. Stern – co-uitvoerend producent
Simon J. Smith – toezichthoudend producent
Steven Fink van Bang Zoom Ltd. als producent

Batwheels op Cartoonito

Enkele maanden terug werd de serie Batwheels al aangekondigd door tv-zender Boomerang. In het nieuwe kleuterblok Cartoonito zou de serie Batwheels uitgezonden worden, maar dat werd nog even uitgesteld. Nu is het eindelijk bijna zover en mogen de Batwheels gaan rondrijden en vliegen door Gotham City. In de serie worden twee van de meeste favoriete dingen van jonge kinderen gecombineerd: superhelden en voertuigen. Kijkers werden 18 februari jl. al getrakteerd op een voerproefje met “Secret Origin of the Batwheels”. In deze uitzending van een half uur werd het ontstaan van de Batwheels verteld. De animatieserie zal vanaf 18 maart 2023 te zien zijn in de uitzendblokken van Cartoonito op tv-zender Boomerang.

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *