Barbecueën in je eigen buitenkeuken

buitenkeuken

De tijd van de barbecue uit de schuur trekken voor het cremeren van speklappen en spiesjes is al lang niet meer de charme van buiten koken. De echte man is tegenwoordig een culinaire artiest en heeft de keuken overgenomen. Beter gezegd, de buitenkeuken. Geen gehannes op een gammel kampeertafeltje, maar koken, bakken en grillen in een volledig ingericht kookparadijs.

Grillen in de regen

Was het eerst altijd zo dat we de voorbereidingen voor een smakelijke bbq binnen in de keuken aan het doen waren, tegenwoordig doen we alles buiten. Het liefst in een permanent geplaatste buitenkeuken onder een overkapping waardoor we zelfs in de regen buiten aan het grillen kunnen slaan. Enkel een simpele barbecue voldoet dus niet meer aan de norm. Wat dacht je zelfs van een grilfeestje midden in de winter als het sneeuwt? Relaxt in je eigen tuin? Met een extra straalkacheltje aan de overkapping zit je er al snel warmpjes bij.

Buitenkeuken naar wens inrichten

Echt koken doe je pas op een compleet eiland met werkblad, kastjes en misschien zelfs wel een klein koelkastje. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Veel merken buitenkeukens hebben de mogelijkheid om de keuken geheel naar wens op te bouwen. Een vaste keuken die geheel van alle gemakken voorzien is. Het grootste verschil met een binnenkeuken is toch wel de combinatie met een ingebouwde bbq. De barbeque in het werkblad ingebouwd zorgt voor extra stabiliteit. Meteen een stuk veiliger, want zo kan deze niet omvallen door spelende kinderen. Ben je een beetje handig dan weet je zelf al een waterleiding aan te leggen richting de buitenkeuken en kun je het voorzien van stromend water in de wasbak en met wat elektra zijn de keukenmachine en een koffiezetapparaat ook bruikbaar.

Keuken opbouwen uit modules

Heb je niet direct een groot budget beschikbaar, dan kun je kiezen voor een modulaire buitenkeuken. Voordeel hiervan is dat je telkens een stukje kunt aanbouwen en de keuken zelf vorm kunt gaan geven. Bouw je slechts een keuken aan de wand, kies je voor het principe van een bar of ga je voor een compleet eiland. Met behulp van de verschillende elementen van bijvoorbeeld een Roostr buitenkeuken bouw je al snel een werkbare keuken in je tuin of op het balkon. Met één of twee modules kun je al aan de slag en op elk gewenst moment kun je de buitenkeuken uitbreiden met een nieuw deel erbij.


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *