6x autoraam spelletjes

Daar zitten ze dan op de achterbank van de auto. Buiten regent het en de eindbestemming is nog lang niet in zicht. Ze hebben geen zin om de hele tijd naar een schermpje van de telefoon of tablet te kijken, dus er moet iets anders verzonnen worden. Ik vertel je over 6 manieren om je autoramen te gebruiken voor spelletjes.

1. Wasem race

Gebruik je adem om het raam helemaal te onder de wasem te krijgen. Wie krijgt dit het snelste voor elkaar?

2. Wasem tekenen

Gebruik je adem om het raam onder de wasem te krijgen. Teken met je vinger er snel een tekening in. Ben je een beetje snel, dan kun je zelfs boter-kaas-eieren spelen.

3. Raamstickers

Koop raamstickers en maak een hele scène op het raam. Het leuke van raamstickers is dat je ze telkens opnieuw kunt gebruiken en ze zo steeds op een andere plek kunt plakken.

4. Druppel wedstrijd

Druppels blijven meestal niet stil zitten op het raam, maar glijden langzaam naar beneden. Soms snel. Kies twee of drie druppels uit en kijk welke als eerste onder aan het raam komt, dat is de winnaar.

5. Druppel volgen

Druppels gaan vaak niet in een rechte lijn naar beneden. Volg ze met je vinger totdat ze hun eindpunt bereikt hebben op het raam. Dit kan ook een beetje een hypnotiserend effect hebben waardoor je heerlijk in slaap valt en de autorit veel sneller voorbij lijkt te zijn.

6. Raamstiften

Er bestaan speciale stiften waarmee je op het raam kunt tekenen, maar die er ook weer van afgeveegd kunnen worden. Met deze stiften kun je allerlei leuke tekeningen maken of spelletjes doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van galgje? Altijd handig om een doekje bij de hand te hebben om het raam tussendoor schoon te maken.

Dit artikel bevat affiliatelinks.

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *