Als je twee wordt is het feest! – deel 1

Twee jaar geleden was het puffen en persen, nog meer puffen en persen en na een tijd plopte een hoofdje naar buiten. Niet lang daarna volgde de rest. Liam was geboren. Nu, vandaag 17 juli 2015, zijn we twee jaar verder. Ons mannetje is jarig en wij hebben ons tweede ouderschapsjubileum.

Twee jaar lang lief en leed delen met een gelukkig en gezond mannetje vraagt om een feestje. Het werd er niet één, nee ons ventje heeft mazzel met maar liefst drie feestjes. Soms komt dat nu eenmaal zo uit. Feest je een stukje mee tijdens deze blog? Cupcakejes mag je zelf toevoegen, want de onze zijn voor nu even op.

Drie keer in één feestje

Het was donderdag 16 juli een vreemde dag. Liam vierde drie feestjes tegelijkertijd. Huh? Ja echt! Het was zijn laatste dag bij de gastouder omdat Chantal (hopelijk tijdelijk) zonder werk zit, de gastouder hield een zomerfeestje omdat de vakantie er aan komt en hij mocht ook nog zijn verjaardag vieren. Doordat ik moest werken kon ik er niet bij zijn, maar de foto’s en de cadeautjes zeggen mij genoeg. Het was een topfeestje. Chantal schminkte namens Chantalage alle kindjes en Liam trakteerde op heerlijke cakejes die verklapten hoe oud hij vandaag is geworden.

Een feestje voor papa en mama

De cadeautjes lagen nog niet ingepakt in de kast, de ballonnen nog in zakjes, vlaggetjes nog in een doosje. Nadat meneer de uk eindelijk lag te slapen konden we aan de slag. Blazen, knopen, hangen….. pang pang pang. Het was toch echt nog te warm buiten en terwijl de ballonnen een plekje kregen knapten ze al. De vlaggetjes kregen een plekje in de partytent. Hard werkend hadden we ons eigen ‘feestje’ van voorpret. We konden niet wachten op zijn blik bij het zien van alle versieringen. Oh ja, Woezel, Pip en Nijntje konden natuurlijk niet ontbreken op de ballonnen en vlaggetjes.

Cake met kaarsjes op bed

Nog voor mijn wekker ging hoorde ik een stemmetje naast me in bed: “Mama knuffelen, papa slaap.” Al snel voel ik een voetje in mijn zij en een hand op mijn arm: “Wakkel wordu!” Yep, meneertje is duidelijk wakker. Het feestje kan beginnen, al heb ik daar stiekem nog een uurtje geen zin in. Het werd drie uur vannacht voordat ik op bed lag omdat er nog even gewerkt moest worden aan documenten waarvan ik wist dat het de komende dagen niet zou lukken. Chantal gaat al snel naar beneden en komt niet lang daarna naar boven met een speciale cupcake voor Liam met daarop twee kaarsjes. Kort daarvoor had ik de cadeautjes al gehaald aangezien ik toch even naar beneden moest. Samen zingen we en mag Liam de kaarsjes uitblazen. Smikkel smikkel, smul smul. Dat cakeje ging er in als koek, hoewel dat natuurlijk niet helemaal klopt. Je mag raden wat ik vannacht in mijn bed ga aantreffen, we hebben in ieder geval nog wat te snacken laten we maar zeggen. Qua cadeautjes hebben we het simpel en goedkoop gehouden, we weten dat er nog wat grotere cadeaus aankomen van de visite.

Wauw

Met zijn nieuwe tasje met Woezel en Pip badpuzzel in de hand liep meneertje naar buiten. Zijn mond viel open van verbazing. Wauw! Allemaal vlaggetjes en ballonnen. Die waren er nog niet toen hij naar bed ging. Zijn blik bleef omhoog gericht en zijn vinger wees ze één voor één aan. “Mooi!” Ja, de woorden ‘wauw’ en ‘mooi’ vatten alles goed samen. Zonder versiering geen feest.

En terwijl meneertje nog even lekker in de tuin ging spelen, ging deze papa aan de slag met de stofzuiger en hield nog een laatste opruimwoede voordat de visite zou komen. Vandaag alleen de opa en oma’s, de rest komt zondag. Dan wordt het een groot slagveld aan kindervoetjes die al spelend de tuin rond denderen.

Meer over vandaag lees je in deel 2. (nog even wachten dus)
Over cadeautjes, een speciale taart, een natte verrassing
en een heerlijke afsluiting van de dag.
profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Hé, Liam, Maarten en Chantal, het was een leuk feestje. De taart was lekker en het pilsje smaakte goed in deze warmte. Heerlijk blije gezichten te zien en Liam genieten aan de ‘waterboot’tafel. Ook was het gezellig op de Duivelsberg…PANNENKOEKEN eten.
    Alweer twee jaar is ons manneke…wat gaat de tijd toch snel.
    groetjes van Oma en Opa