Alcohol Tag: Wijn 4-life of bier all the way?

Carnaval is dé tijd om gezellig een drankje te drinken, en misschien zelfs wel meer dan eentje. Zelf lust ik ook wel een glaasje, al ben ik geen doorgewinterde zuipschuit. Na een aantal pilsjes voel ik het al aardig. In deze tag ga je ontdekken wat ik graag drink en op welke momenten. Nadat ik positief reageerde op deze tag bij Beebsandmoms, de bedenkster, vroeg ze of ik het ook in wilde vullen. Ik zeg enkel maar: Proost!

De Alcohol Tag vragen

 • Op een terras drink ik graag
  Eigenlijk best wel saai, gewoon een biertje. Tenzij ik weet dat ik nog moet rijden, dan word het een colaatje.
 • Wijn 4 life of bier all the way?
  Liever een biertje dan een wijntje. Op een warme dag drink ik graag een pilsje, een koude. Bij het eten of in de avond kan een wit wijntje of mede mij goed bekoren. Heb ik mijn rust en alle tijd, dan gaat een speciaal biertje er ook wel in. Omdat die vaak wat zwaarder zijn, doe ik dat niet als ik al aardig vermoeid ben. Wat ik ook nog wel eens wil drinken is een lekkere whisky, vooral honingwhisky. Van een collega kreeg ik een lekker flesje die mijn heupflacon in is gegaan voor tijdens de carnaval om tussendoor op te warmen.
 • Wat dronk je op je 16e?
  Zeker weten doe ik het niet, maar ik denk dat ik toen net van de sneeuwwitjes af was (bier met 7up). Het zal dus vast een gewoon pilsje zijn geweest of een Breezer. Destijds dronk ik bijna niet, dat werd thuis ook niet gestimuleerd laten we maar zeggen. Hooguit een wijntje tijdens het Kerstdiner.
 • Het smerigste dat je ooit dronk?
  Gin! Het was net alsof ik pure alcohol aan het drinken was.
 • Wat drink je op een feestje?
  Het ligt aan het soort feestje, maar over het algemeen worden dat gewoon de flesjes bier die klaar staan in de krat. Stiekem hoop ik dan altijd wel op mijn favoriete merk Hertog Jan, maar de rest is ook goed hoor.
 • Op vakantie drink ik –
  Vaak probeer ik iets lokaals uit. Een bezoekje aan de lokale brouwerij of een likeurtje dat uit de buurt komt. Een kleine traktatie vind ik dat altijd voor mezelf.
 • Alleen drinken met gelegenheden of ook thuis?
  Thuis drink ik ook gewoon. Zo af en toe een pilsje, glaasje mede of iets anders. Sinds we kinderen hebben is dat alcoholgebruik wel een stuk veranderd. Hoe? Dat kun je lezen in deze blog.

Vind jij dit een leuke vragenlijst en wil je deze ook invullen op jouw blog? Vergeet dan niet de originele bron te vermelden. Je kunt mij jou ook laten tikken, dan helpen we elkaar met een linkje.

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *