Adventskalender: 24 dagen lang een Lego-boekje

lego adventskalender, lego boekje

Als klein jongetje kreeg ik elk jaar van mijn oma een adventskalender met chocolaatjes. Een traditie die heel lang volgehouden werd. Mijn kinderen hebben zo’n kalender ook een paar keer gekregen, maar de chocolade die er uit komt is eigenlijk helemaal niet zo lekker. Het is dus meer een gewoonte die binnen één hap weg is. Vorig jaar namen we voor het eerste een Lego adventskalender waarbij elke dag een bouwsel van Harry Potter Lego gemaakt kon worden. Dit jaar blijven we in stijl, maar toch een beetje anders. Een adventskalender met daarin elke dag een Lego activiteitenboekje.

Elke ochtend een vakje openmaken

Net na het wakker worden is dit het eerste wat de kinderen willen doen. Naar beneden rennen en een vakje openmaken om te zien wat er deze ochtend in zit. Chocolaatjes werden meteen opgesnoept, Lego bouwwerkjes in elkaar gezet. Soms wil het er in de ochtendroutine wel eens bij inschieten. Dan doen we het in de middag als ze thuiskomen van school. Stiekem moet ik ook wel vertellen dat het er af en toe zo erg bij inschiet dat we op één ochtend drie vakjes mogen openmaken. Herkenbaar? Als je dan eindelijk het ritme te pakken hebt, is het ineens 24 december.

24 dagen spelletjes in een boekje

lego adventskalender, lego boekje

Geen gesnoep dus dit jaar, maar een educatie kalender vol met leuke spelletjes met Lego minifiguren in de hoofdrol. Deze kalender heeft de vorm van een heel groot boek met een harde kaft. Met een afmeting van 53,7 x 35,7 x 1,7 cm neemt het wel een stukje plek in. Voordeel is wel dat het lekker plat is en je het makkelijk tegen een muur kunt zetten. Zodra je het boek openklapt zie je dat het slechts uit twee bladzijdes bestaat. De binnenkanten van de voor- en achterkant zijn voorzien van vakjes met in elk een verrassingsboekje.

Elk boekje is verstopt in een wikkel waardoor je vooraf niet ziet waar het boekje over gaat. Elke dag pak je dus een klein cadeautje uit. In de boekjes staan raadsels, kleurplaten, tekenspelletjes en dat allemaal met de humor die je kent vanuit de verschillende Lego televisieseries. Wil je alle bladzijdes oplossen en voorzien van een kleurtje, dan ben je wel een dagje zoet. Helemaal klaar, dan mag je de volgende dag gewoon nog een keer in een nieuw boekje.

De harde kaft maakt deze adventskalender ook meteen een goede opslagplek voor alle losse boekjes. Die hoeven niet rond te blijven slingeren, maar kun je gewoon weer terug op de plek zetten. Op deze manier raak je ze niet kwijt en heb je alle boekjes bij elkaar.

Ik verklap lekker niks

Het leuke van een adventskalender is de verrassing die je elke ochtend krijgt. Daarom vertel ik ook lekker niet wat er in alle boekjes staat. Dat kan ik ook niet, want enkel voor de foto’s hierboven heb ik één boekje even uit de wikkel gehaald. Snel doorgebladerd, foto’s gemaakt en weer netjes in het hoesje gestopt alsof er niks gebeurd is. Ik kan je dan ook niet tot in detail vertellen over de inhoud van de boekjes. Dat ontdekken mag je lekker zelf doen.

Elke dag een boekje op Instagram

Nu ga ik iets moeilijks beloven. Eerder deze blog vertelde ik al dat ik een ramp ben met elke dag een vakje openmaken. Toch wil ik proberen het dit jaar wel op een goede manier te doen. Ben jij nou echt heel erg benieuwd wat er in de vakjes zit, dan moet je vanaf 1 december tot 24 december Papa’s wereld op Instagram volgen. Dan kun je meekijken bij het openen van de vakjes. (Oh jee, als ik maar geen dag oversla).

LEGO – Adventskalender

Tel samen met de kerstman en alle andere LEGO minifiguren af tot Kerstmis! Met deze adventskalender heb je dagenlang plezier. Doe alle leuke spelletjes, los de grappige puzzels op en kleur de mooie kleurplaten in. Stap in de magische slee en beleef oneindig veel avontuur!

Formaat: 53,7 x 35,7 x 1,7 cm
Aantal boekjes: 24
Uitgeverij: Billy Bones

Adventskalender en adventsperiode verschillen

Wist je dat de adventsperiode en de adventskalender van elkaar verschillen? De adventstijd duurt langer dan de 24 dagen vakjes openmaken. Dit jaar bijvoorbeeld start de adventstijd op zondag 28 november (2021), maar maken we het eerste vakje open op woensdag 1 december. Vier zondagen voor Kerstmis start in het Christelijke geloof de adventstijd. Elke zondag wordt er tijdens de misviering een extra kaarsje op de adventskrans aangestoken om zo samen af te tellen naar Kerst, het feest van de geboorte van Jezus. Doordat deze periode altijd 4 zondagen inneemt, is elk jaar de lengte van de adventstijd anders. Voor kinderen is een adventskalender waarin standaard met 24 dagen afgeteld wordt naar Kerstavond veel makkelijker te begrijpen.

Tellen jullie ook af?

De tijd waarin je enkel chocolade-adventskalender kon kopen voor de kinderen is al lang voorbij. Tegenwoordig hebben veel grote speelgoedmerken een eigen variant uitgebracht met daarin dagelijks een klein cadeautje. Voor de volwassenen is het aftellen met koffiecupjes, blikken bier of flesjes wijn. Welke adventskalender heb jij dit jaar in huis?

Meer Lego boekjes

lego boekje, leren lezen, jurassic park, ninjago

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *