8 dingen die je nog niet van me wist

Dingen die je nog niet van me wist

Tijdens zes jaar blogs lezen op Papa’s wereld ben je van alles te weten gekomen over mij. Toch durf ik te wedden dat er genoeg dingen zijn die je nog niet over mij weet (of misschien wel). Leer mij nog een stukje beter kennen in deze blog.

Getallen op de klok

Ik vind een digitale klok helemaal geweldig, vooral als de volgende tijden tevoorschijn komen:
11:11 uur
01:23 uur
22:22 uur
Die tijden roep ik dan ook regelmatig hardop tot ergernis van Chantal.

Maar ook getallen in Pokémon Go

Datzelfde heb ik ook tijdens het spelen van een potje Pokémon Go. Als de Pokémon een getal heeft zoals 1111 of 999 vind ik ze extra leuk. De favorieten zijn dan de ghost-types met een 666 getal. Die vind ik dan qua getal zo goed passen.

Lijstjes maken

Ik ben een lijstjestype. Als ik spelletjes speel, dan vind ik het leuk om er een Excel-lijst voor bij te houden. Zo hield ik vroeger in een schriftje de scores bij van een voetbalspel op de Nintendo van mijn broer. Tijdens een opruiming laatst vond ik die weer terug. Hij heeft nooit geweten dat ik elke dag stiekem even speelde.
Nu houd ik lijstjes bij voor Pokémon Go of voor de blog. Statistieken bijhouden van bezoekers en wanneer blogs uitgekomen zijn. Eerlijk, ik kan niet zonder Excel meer.

Doorslaande brainstormer

Ik vind het heerlijk om allerlei projecten te bedenken en sla dan ook wel een beetje door in mijn fantasie. Binnen de kortste keren is van één klein ideetje een bolwerk van bijzaken bedacht die je er aan vast zou kunnen koppelen. Mijn probleem is dus een beetje dat ik veel ideeën heb waarvan ik weet dat een ander ze beter kan uitvoeren dan ik zou kunnen.

Jarenlang korfbal gespeeld

In totaal heb ik in mijn jeugd zo’n 11 jaar korfbal gespeeld. Een tijdje als enige heer in mijn team en dat betekende dat ik toen weinig gewisseld werd. Het spelletje heb ik altijd erg leuk gevonden, maar de lol ging er af toen de club besloot op selectie te gaan spelen. Beide selectie dagen had ik andere afspraken staan die ik niet kon afzeggen en daardoor werd ik automatisch in het slechtste team geplaatst. Na een aantal wedstrijden in dat team besloot ik toch te stoppen aangezien daar de sfeer een heel stuk minder was. Hier in het dorp en het naastgelegen dorp wordt ook korfbal gespeeld, maar enkel met damesteams. Heb er wel eens over nagedacht om te kijken of ik mee kan trainen, maar enkel dames legt de lat voor mij wat te hoog om te gaan. Wedstrijden en verplichtingen daaromheen heb ik geen zin meer in. Wat dat betreft vind ik het fijner om mijn tijd zelf in te kunnen delen.

Beheerder Efteling fansite

Een hele lange tijd ben ik beheerder geweest van meerdere Efteling fansites. Het begon met clubs op Hyves en daarnaast had ik eerste amateuristische website over de Laven. Doordat ik steeds meer in de community terecht kwam, raakte ik in contact met de Villa Volta Website waar ik het dagelijkse nieuws ging beheren en later mee hielp op het forum. Uiteindelijk maakten we met een klein team een grote stap door De Vijfzintuigen op te richten. Veel van de onderdelen die ik destijds beheerde zijn inmiddels afgestoten. De periode dat ik aan die website dagelijks vele uren besteedde eindigde in september 2011. Na de breuk met het team bezocht ik het park meer op eigen gelegenheid. Helaas door de hoge kosten aan het Efteling abonnement, het erbij moeten nemen van een abonnement voor Liam en vele uitnodigingen voor bezoeken aan andere evenementen, moest ik enkele jaren terug mijn abonnement aan de wilgen hangen. De laatste toevoegingen aan het park heb ik dan ook nog niet gezien en daardoor kriebelt het wel af en toe om te gaan.

Meegeschreven aan carnavalsliedje

Tijdens het Knotsenburgse carnaval (Nijmegen) kun je nog wel eens een stukje tekst te horen krijgen, meezingen, die ik geschreven heb. Samen met mijn vader schreef ik voor De Volle Kruuk het nummer ‘Knotsenburgse Historie’. Het liedje kwam uit in 2009 en is samen met alle liedjes van carnavalsgroepen uit dat jaar te horen op Rondje Knotsenburg deel 8.

Nog nooit een Super Mario-spel uitgespeeld

Hoewel ik al verschillende Super Mario spellen heb gespeeld op verschillende consoles, heb ik er nog nooit eentje uitgespeeld. Zelfs die op de NES, je weet wel, die hele ouderwetse. Daar kwam ik wel bij het laatste level, maar ik wist nooit welke combinatie van buizen ik moest hebben in het laatste level. Doordat ik dat niet wist, kwam ik nooit bij de eindbaas terecht. Moet ik toch maar eens een keer doen, want met alle walktroughs op de YouTube moet het wel een keer lukken.

Wat wil je nog weten?

Met deze weetjes ken je me weer een stukje beter. Voor nu weet ik even geen dingen meer die je niet van me weet. Wat dat betreft ben ik een redelijk open boek. Welke dingen wil je van me weten die je nu nog niet weet? Stel je vraag gerust en op de meeste zal ik ook wel antwoord geven. De code van mijn pinpas krijg je in ieder geval niet.

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Het is leuk om steeds weer carnavalsliedjes te schrijven. Ik heb er een groot aantal geschreven.
    Ja, en ik weet nog goed dat Maarten en ik samen zaten te brainstormen. En toen…toen kwam Knotsenburgse Historie tevoorschijn. Dit lied hebben wij, De Volle Kruuk vaak gezongen.
    Helaas is De Volle Kruuk gestopt.