5 tips om je tuin met recyclebaar kunstgras nog mooier te maken

recyclebaar kunstgras

Een tuin moet een plek zijn waar je kunt ontspannen en genieten van het buiten zijn. Maar als je buitenruimte overwoekerd is, vol onkruid staat of uit de hand loopt, kan het een ongewenste en stressvolle plek worden. Het aanleggen van een kunstgrastuin vermindert het onderhoudsniveau en geeft het hele jaar door een schoon en aantrekkelijk uiterlijk. Als je voor Just Green van TopKunstgras kiest, zorg je bovendien goed voor het milieu. Dit nieuwe product is namelijk 100 procent recyclebaar, dat is natuurlijk een groot voordeel. Plaats je dit duurzame kunstgras in je tuin? Gebruik deze tips om alles nog mooier te maken!

1. Houten constructies

Houten constructies zoals een pergola, tuinhuisje of tuinhuis in een tuin met Just Green helpen groene ruimtes op te breken. Ze bieden een basisfunctionaliteit door schaduw te bieden op een warme dag, en bieden een welkome plek van rust en kalmte om te lezen of te dutten. Houten constructies zijn verkrijgbaar in verschillende maten, waardoor ze een gemakkelijke keuze zijn voor tuinen van de meeste afmetingen. Versier ze door er bloeiende klimplanten zoals kamperfoelie of clematis omheen te laten groeien, of door ze te schilderen zodat ze bij de rest van het kleurenschema van je tuin passen.

2. Bloembedden

De meesten van ons willen bloemen of struiken in onze tuin om wat kleur te geven. Bij het plannen van je kunstgrastuin kun je enkele plannen schetsen die aangeven waar je ruimte wilt laten voor bloembedden. Laat ongeveer een meter ruimte in je borders tussen de rand van het kunstgras en de achterkant van het bloembed. Hierdoor kun je een verscheidenheid aan planten en struiken van verschillende hoogtes en afmetingen plaatsen. Verhoogde bedden zijn, samen met potten en plantenbakken, een goede optie om interesse te wekken en een specifiek gebied een ander perspectief te geven.

3. Speelplaats

Een kinderspeelplaats in een tuin met Just Green van TopKunstgras is een goed idee, omdat dit kunstgras duurzaam is en veel voetverkeer kan verdragen. Het is een perfect tapijt voor een speelruimte, omdat het zacht is en eventuele struikel- en valpartijen opvangt. Ongeacht hoeveel kinderen er in de tuin zijn, of wat voor weer het ook is, je kunt er zeker van zijn dat kunstgras deze zone moddervrij houdt, waardoor er geen vuil je huis binnendringt.

4. Waterpartijen

Een waterpartij kan zo eenvoudig zijn als een kleine vijver of fontein, of zo uitgebreid als een vrij stromende reeks watervallen. Waterpartijen kunnen een nepgrastuin transformeren en een prachtig middelpunt vormen. Waterpartijen creëren een gevoel van rust, dus ze werken goed als ze verborgen zijn, misschien met wat zitplaatsen om een ​​gevoel van kalmte en vrede te creëren. Just Green laat veel water door, dus je kunt eventueel ook een waterpartij op dit kunstgras plaatsen.

5. Verhoogd gebied

Tuinideeën met kunstgras omvatten het introduceren van verschillende niveaus om een ​​ander perspectief te geven. Ze kunnen het uiterlijk van een tuin volledig veranderen. Het toevoegen van een verhoogde veranda of patio is een briljante manier om een ​​kunstgrastuin af te breken, maar ook om een ​​nieuw gebied te creëren waar je kunt socialiseren en buiten kunt dineren.


Schrijver: Gastblogger

Papa's wereld krijgt regelmatig tekstuele bijdragen van lezers, organisaties en bedrijven. Om duidelijk te maken dat een artikel niet geschreven is door de redactie van Papa's wereld, worden deze artikelen geplaatst onder de auteur 'Gastblogger'. Zelf een keer een bijdrage plaatsen op Papa's wereld, mail ons op info@papaswereld.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *