4 tips om als vader meer tijd met je kind te kunnen spenderen

meer tijd voor je kind als vader

Als vader lijkt het alsof je kindje veel sneller groeit dan je ooit eerder had kunnen vermoeden. Dit geldt al helemaal wanneer je niet veel tijd hebt om met je kleine te spenderen. Daarom is het zaak om meer tijd voor jezelf en je kind te creëren. Maar hoe bereik je dit precies? In deze blog geven we je 4 tips waarmee je ineens veel meer tijd hebt om samen met je kind te spenderen.

Voor een baan kiezen waarbij je thuis werkt

De eerste tip die we je mee willen geven, is om voor een baan te kiezen waarbij je thuis werkt. Wanneer je thuis werkt, zal je vaker eventjes met je kleine kunnen praten en spelen wanneer hij of zij thuis is. Dit gaat ook nog eens niet ten koste van het werk dat je levert. Heb je een baan waarbij dit niet mogelijk is? Veel vaders kiezen ervoor om zich bijvoorbeeld tot omscholen ict te keren en zo aan banen te komen waarbij dit wel mogelijk is. Zo heb je ineens meer tijd met je kind tot je beschikking.

Je telefoon vaker wegleggen

Onze telefoons zijn tegenwoordig bijna een verlengstuk van onszelf geworden. Het is gemakkelijk om vast te zitten in een cyclus van constant controleren op updates, e-mails beantwoorden, social media scrollen en het nieuws volgen. Dit kan echter kostbare tijd opslokken die je anders met je kind zou kunnen doorbrengen. Daarom is een eenvoudige maar effectieve tip om je telefoon vaker weg te leggen. Plan specifieke telefoon vrije tijden waarin je je volledig kunt concentreren op je kind. Door bewust te zijn van je schermtijd, kun je verrassend veel extra momenten vinden om met je kind te delen.

Gezinsactiviteiten plannen

Het inplannen van gezinsactiviteiten is een geweldige manier om tijd met je kind te spenderen. Dit kunnen eenvoudige activiteiten zijn zoals samen een film kijken, een spelletje spelen, een wandeling maken of samen koken. Je kunt ook speciale dagen plannen zoals een dagje naar het park, de dierentuin of het museum. Deze gezamenlijke activiteiten zorgen niet alleen voor quality time met je kind, maar helpen ook bij het opbouwen van waardevolle herinneringen.

Genegenheid tonen

Genegenheid tonen is een cruciale factor in het bouwen van een sterke band met je kind. Het gaat niet alleen om fysieke affectie zoals knuffelen en kussen, maar ook om het tonen van emotionele genegenheid door middel van positieve bevestiging en waardering. Laat je kind weten dat je van ze houdt, waardeer hun inspanningen en moedig ze aan in hun avonturen. Het tonen van genegenheid kan ook zo eenvoudig zijn als luisteren naar hun verhalen, hun mening respecteren en interesse tonen in hun interesses. Dit verhoogt hun zelfvertrouwen en verzekert hen van je onvoorwaardelijke liefde en steun.


Schrijver: Gastblogger

Papa's wereld krijgt regelmatig tekstuele bijdragen van lezers, organisaties en bedrijven. Om duidelijk te maken dat een artikel niet geschreven is door de redactie van Papa's wereld, worden deze artikelen geplaatst onder de auteur 'Gastblogger'. Zelf een keer een bijdrage plaatsen op Papa's wereld, mail ons op info@papaswereld.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *