2018 in 10 vragen

SquareLite_20191223024430.jpg2018 is voorbij, het nieuwe jaar is begonnen. Tijd om weer met nieuwe energie van start te gaan met bloggen, maar niet voordat ik nog een keer teruggekeken heb op het voorbije jaar. Deze keer doe ik dat met de TAG die Kim bedacht heeft. Zij en Linda van Lifestyle Mommy’s daagden mij uit om dit rijtje vragen in te vullen en zo een blik te geven op mijn gedachtes over 2018.

Wat was het leukste moment van dit jaar?

2018 heeft heel wat leuke momenten gehad, diverse uitjes naar het theater met de kinderen, een geweldige blogvakantie in Lattrop en omstreken, meegaan naar de Negenmaandenbeurs met een groep mamabloggers en een heleboel kleine momentjes die het afgelopen jaar gevormd hebben tot een tijd vol met leuke momenten waar ik niet uit kan kiezen.

Wie heeft jouw leven in 2018 het meest beïnvloed?

Mijn kinderen. Veel beslissingen die ik dit jaar genomen heb zijn vanwege hen. Momenten waarop ik mezelf stil liet staan om beter naar ze te kijken. Momenten waarop ik van mezelf baalde omdat ik verkeerd reageerde op ze. Momenten waarop ik megatrots op ze was omdat ik ze zag groeien. Momenten waarop ik niet meer wist hoe ik ze het beste kon helpen en momenten waarop we samen aan het genieten waren van de kleinste dingen.

Als je één iemand mag bedanken dit jaar dan is dat…

Ik ga er niet één bedanken, maar stiekem toch een paar.

Op bloggebied: Linda van Mamaliefde, Amanda van KiDDoWz en Rob van Papablogger. Zij stimuleerden me om door te gaan, om leuke opdrachten aan te nemen en moedigden me aan om betere stukken te schrijven. Om meer te durven en minder te twijfelen aan mezelf.

Op werkgebied bedank ik Ramon van De Tinnen Roos om het weer een jaar met me uit te houden. Om mij nieuwe opdrachten te geven binnen het bedrijf die me voor nieuwe uitdagingen gaan brengen. Ik heb er zin in.

En de allerbelangrijkste die ik bedank is mijn vrouw Chantal. Een vrouw die zo sterk is dat ze dit jaar eindelijk om hulp vroeg. Hulp voor zichzelf omdat het allemaal even te zwaar werd. Ik ben je dankbaar dat je om die hulp vroeg en steeds meer jezelf terug aan het vinden bent en steeds meer van jezelf aan het kwijtraken bent (aan kilo’s). Ik ben megatrots op je.

Wat zou je graag over willen doen?

Dingen afmaken. Er liggen nog zoveel projecten half af. Blogs die nog geschreven moeten worden na een half jaar, elfenhuisjes die af moeten, de badkamer die compleet schoon moet en genoeg andere klussen.

Welke droom komt volgend jaar hopelijk uit?

Samen met de kinderen naar Legoland Billund. Een reisje naar Denemarken als compleet gezin en daar ook een vikingdorp bezoeken. Een keer écht op vakantie met z’n allen. Nu nog het bedrag bij elkaar sparen. Wie weet lukt het dit jaar eindelijk met genoeg volle zegelboekjes.

Waar ben je dankbaar voor?

Dat heb ik eigenlijk al beantwoord in het ‘wie bedank ik’-gedeelte.

Waar ben je het meest trots op?

Op persoonlijke groei. Mezelf meer durven te laten zien. Betere stukken schrijven omdat ik niet meer bang ben wat een ander ervan zal denken. Meer mijn mening verkondigen dan alles ‘lief’ verpakken. Op mensen af durven te stappen om dingen voor elkaar te krijgen. Mezelf meer waarde toe kennen dan ik eerst deed.

Waar heb ik mijn tijd aan besteed afgelopen jaar?

Werken, gezin, leuke uitjes en rondjes lopen met Pokémon Go. Dat laatste is zo leuk omdat ik daardoor afgelopen jaar meer mensen ontmoet heb, nieuwe sociale contacten heb in het dorp en samen met één van mijn vrienden leuke filmpjes opgenomen heb.

Met de kennis van nu, wat zou je dit jaar anders gedaan hebben?

Relaxter worden. Eerder een dikke vinger opsteken en de boel in de soep laten lopen daar waar ik teveel verantwoording nam en er later niks voor terug kreeg op de momenten dat ik het zo hard nodig had.

Welke doelen heb je voor komend jaar?

Papa’s wereld opnieuw opzetten, eigenlijk net zoals vorig jaar dus. Helaas is het toen niet gelukt.
Mezelf verder ontplooien qua kennis.
Meer tijd voor mezelf en Chantal samen, zonder de kinderen, om ook meer aan onszelf toe te komen.

Dit was mijn 2018 in 10 vragen. Ik TAG: Patricia van Patricianeemtjemee.nl en Dee van Lifeisacatwalk.nl om ook deze 10 vragen over hun 2018 in te vullen. Neem je daar ook even een kijkje?

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Wat een ontzettend mooie antwoorden waar ik ergens ook wel een beetje verdrietig om kan worden. En dat zal ik uitleggen. Tussen jouw antwoorden door lees ik nog steeds twijfel en onzekerheid die totaal niet nodig zijn. Je blogs (en vooral vlogs) zijn zo ontzettend leuk dat ik met regelmaat mijn buikspieren train vanwege het lachen. Daarnaast ben ik zo ontzettend trots op jullie als gezin vooral als ik lees dat zowel Chantal als jij zo hard werken aan jezelf en aan jullie als gezin. Ik meen het dan ook dat ik het een eer vind om jullie op deze manier te mogen volgen en hopelijk komen jullie dromen dit jaar uit. Succes en vooral heel veel plezier met alles