10x wat je kunt doen met een tie-wrap

tie-wraps

Als je snel iets moet bevestigen wat een flinke tijd vast moet blijven zitten, dan is duct tape al snel de oplossing. In je gereedschapskist mogen tie-wraps ook zeker niet ontbreken, want deze allesbinders maken nette en verzorgde verbindingen. Wat je allemaal met deze trekbandjes kunt doen, vertel ik je in een praktisch rijtje.

Altijd een voorraad in huis

Bundelbandjes, zoals ze ook wel genoemd worden, zijn goed verkrijgbaar. Wil je de deur niet uit, dan kun je kabelbinders bestellen via Kortpack.nl. Mijn tip is om altijd een bundeltje in huis te hebben, het liefst in verschillende formaten. Ze komen regelmatig van pas. Op de meest inventieve manieren en op de gekste momenten.

Voorbeelden genoeg

Waar je deze trekbandjes allemaal voor kunt gebruiken kun je lezen in de volgende voorbeelden

1. Computerkabels

Een beetje computer hangt met genoeg kabels aan elkaar, al worden onze technieken steeds draadlozer. Een snoertje voor het scherm, twee stekkers, snoertje naar het toetsenbord en ga zo maar door. Het wordt zo onder het bureau al snel een wirwar aan kabels. Met een tie-wrap kun je de snoeren netjes tot een bundel maken en ze daarna zo leggen dat je voeten er niet in verstrikt kunnen raken.

2. Autokabels

Onder de motorkap van de auto zitten genoeg leidingen en kabels die op hun plek gehouden moeten worden. Zo voorkom je dat ze tegen hete oppervlakten komen of op plekken waar beweging is. Bij een voertuig gebruik je niet zo snel de kunststof trekbandjes, maar ga je voor een metalen variant. Naast de auto, kun je ze ook gebruiken bij de kabels van de bakfiets.

3. Speelgoedbakken

Op mijn werk hebben we bakken vol speelgoed. Al snel zit al het speelgoed door elkaar als de kinderen snel opruimen. De bakken waarin het speelgoed zit komen van Ikea en hebben aan de buitenkant wat openingen. Ideaal om een TY-wrap doorheen te halen en vast te zetten aan een onderdeel van het speelgoed. Zo kunnen de kinderen aan de buitenkant zien wat er in moet. Ziet er ook meteen heel vrolijk uit.

4. Feestversiering ophangen

Geen zin om overal spijkers in de muur te slaan? Blijft plakband niet zitten en vallen de slingers daarom telkens naar beneden? Met een paar kleine bindertjes heb je de feestversiering al snel opgehangen. Vooral ook handig als je het buiten wilt ophangen, dan blijft het tijdens een flinke windvlaag beter hangen.

5. Houten blokjes op de trappers

Voor zijn verjaardag kreeg Liam een nieuwe fiets, alleen was die een beetje te hoog. We hebben het geprobeerd op te lossen met fietspedaal verhogers. We besloten echter om ze zelf te maken. Tie-wraps werd de verbinding die we gebruikten om de blokjes hout aan de trapper vast te maken. Uiteindelijk bleek de fiets toch nog een maatje te groot te zijn, maar ons trucje werkte wel.

6. Fietsmandje

Een fietsmandje of kratje voorop is lekker praktisch. Altijd een extra plekje om wat spullen in de kunnen vervoeren. De snelle boodschap op de fiets. Wat is er sneller dan een trekbandje om het kratje vast te zetten aan het stuur en frame?

7. Koffers sluiten

Ga je op vakantie met een koffer, dan hang je vaak een slotje aan de ritssluiting om de koffer te verzegelen. Geen slotje bij de hand, maar wil je toch voorkomen dat je valies zomaar open valt, dan kun je ook een sjorbandje gebruiken om de sluitingen aan elkaar vast te maken. En het gaat nog snel ook. Niet vergeten om er een paar in je koffer te doen voor de terugweg.

8. Reclamebanner aan de stand

Bij De Tinnen Roos hebben we regelmatig een stand op een beurs of evenement om onze producten te verkopen. Om wat meer promotie te maken hebben we mooie banners laten maken die we graag ophangen. Met een wat grotere tie-wrap krijgen we ze om de balken van de stands heen. Is de balk iets te doen, dan maken we de ty-wrap groter door er twee in elkaar te zetten.

9. Veters in de schoen

Als je veters plotseling geknapt zijn, zitten je schoenen veel te los. Niet iedereen heeft een setje extra veters klaarliggen in huis. Gelukkig heb je wel mijn tip opgevolgd over de trekbandjes en heb je daar een voorraad van aangelegd. Kun je die meteen gebruiken als alternatieve veters. Extra tip, niet te ver aantrekken.

10. Insectenhotel op zijn plek houden

Ik schreef toch al dat het in opmerkelijke situaties erg handig kan zijn om een aantal kabelbinders in huis te hebben. Zo maakte ik in de eerste weken van de corona lockdown een insectenhotel. Een flink gevaarte dat ik samen met mijn broer in de grond zette. Om ervoor te zorgen dat het tijdens windvlagen niet te hard zou gaan schudden of omvallen, hebben we het met kabelbinders vastgezet aan een metalen schuttingpaal.

En nog veel meer

Weet ie, ik kan nog veel langer doorschrijven met allerlei praktische voorbeelden. Zo kan ik bijvoorbeeld vertellen dat politieagenten ze regelmatig gebruiken als handboeien. Op de camping worden ze voor van alles en nog wat gebruikt. Laten we het lijstje niet nog langer maken, tenzij jij nog leuke ideeën hebt over hoe ze te gebruiken.


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *