10x wat ik denk op de camping

Kamperen is niet echt helemaal mijn ding, hoewel je toch regelmatig een kampeertripje voorbij ziet komen op Papa’s wereld. Als ik kan kiezen tussen een huisje of een tent, dan is mijn keuze snel gemaakt. Kamperen, ik vind er wat van en dat vertel ik je in tien gedachtes.

Overgehaald

Als ik dan toch laat overhalen tot een kampeertrip, dan het liefst in een safaritent waarvoor ik een geschikte camping uitzoek op Camping Expert. Sowieso een plek met eigen sanitair. Dat heen en weer geloop midden in de nacht als je een keer nodig moet. Even rustig kunnen poepen zonder allemaal mensen in een hokje naast je. De laatste keer hadden we een eigen grote familietent die we zelf op moesten bouwen met privétoilet op het perceel. Een beetje luxe op de camping vind ik echt niet erg.

“Ik heb thuis een Auping van achtienduizend piek”

Ken je dat stuk van Bert Visscher als hij het over de camping heeft? De redenen waarom hij zo’n hekel heeft aan kamperen? Stiekem moet ik daar ook een beetje aan denken als ik op de camping zit in een eigen tent.

Wat ik denk op de camping

Weet je wat ik denk op de camping in een eigen tent? Goed, gaan we:

  1. Hadden we de kinderen niet een dagje later kunnen laten komen? (Tent opbouwen zonder gaat een stuk makkelijker)
  2. Boeken we volgende keer een luxe safaritent?
  3. Shit, is dat gasflesje alweer leeg.
  4. Kunnen we ook een gewoon bed in de tent plaatsen?
  5. Gelukkig hebben we privé sanitair naast de tent.
  6. Yes! Er is Wifi (hoewel hier wel erg zwak)
  7. Fijn dat we niet op dat andere veldje staan waar het veel drukker is.
  8. My god! Dat moet straks ook allemaal weer ingepakt worden in de auto.
  9. Nu nog een goed kooktoestel in plaats van twee kleine pitjes.
  10. Misschien is het toch wel een beetje leuk nu ik wat gesetteld ben.

Ff wennen

Na een paar dagen kamperen ben ik wat meer in mijn element en ben ik het al meer gewoon. Het is telkens even wennen dat je qua luxe een aantal stappen terug moet doen. Maar het went en dan is het ineens weer een stuk leuker. Tenminste, als het weer goed blijft.

En jij?

Ga je graag kamperen, liever in een huisje of extra luxe in een hotel?


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *