10x spelletjes voor onder de douche

Douchen is niet alleen een moment om schoon te worden, maar ook een prima moment om spelletjes te spelen met de kids. In deze blog vertel ik over de spelletjes die ik samen met mijn kinderen speel als we onder de douche staan.

Samen onder de douche staan met je kind(eren) is voor mij de normaalste zaak van de wereld. Het is vaak een erg gezellig moment omdat je extra aandacht hebt voor elkaar zonder welke vorm van afleiding dan ook. Onder de douche komen de meest fantasierijke spelletjes tevoorschijn. Ik geef je er tien die je heel makkelijk zelf ook kunt spelen.

1. De waterfontein

Weet je dat jijzelf een supermooie fontein kan zijn? Neem wat water in de mond en spuit deze met een straaltje weer uit. Je kunt hiermee eindeloos variëren: – hoe ver kan je spuiten – hoe hoog kan je spuiten – hoe – lang kun je spuiten – verschillende stralen en snelheden

2. Waterkanon

Het waterkanon is een uitgebreidere variant van de waterfontein. Nu gaat het om goed richten en raken. Zet een stel bekertjes neer en probeer ze weg te spuiten met je mond. Heb je een randje om ze op te zetten, dan is dat extra leuk omdat ze dan omvallen. – wie heeft ze het eerst allemaal om? Wedstrijd ervan maken.

3. Watergevecht

Onder de douche word je nat, tenzij je een ninja bent en tussen de druppels door kunt duiken. Nat worden door een watergevecht is dan zeker niet erg. Vul bekertjes en gooi met water naar elkaar. Niet met de bekertjes zelf gooien natuurlijk. Je kunt hierbij ook het waterkanon inzetten om de ander te raken.

4. Puzzels op de tegels

Er zijn verschillende leuke puzzels te koop van schuim. Deze plakken makkelijk tegen de natte tegels of de badrand aan. Keer op keer de puzzels maken kan uiteindelijk vervelen. Wissel het eens af door de stukken door de badkamer te verspreiden op allerlei hoogtes. Laat ze de stukjes verdienen met het oplossen van raadseltjes of hussel ze door elkaar met andere puzzels.

5. De dijenkletser

Sla met je handen op je blote benen. Wat een klap hè. Doe het nu eens op je buik. Een keer op je billen. Het klinkt overal anders. Je lijf is een muziekinstrument. Bedenk een ritme of laat ieder lekker improviseren. Dat wordt een swingende en spetterende bende. Vooral als je er ook nog eens flink bij meezingt.

6. Gordijntje kiekeboe

Met een beetje haar op je hoofd kun je al snel een gordijntje voor je ogen laten vallen. Haal met je hand het haar weg en roep kiekeboe, laat het haar weer terugvallen. Je kunt ook het haar door de ander weg laten halen.

Variant: laat de stralen van de douche je gordijn zijn. Steek je hoofd naar voren door de stralen heen en roep kiekeboe.

7. Vissen vangen

In een emmer water kun je houten of plastic visjes leggen met een oogje eraan. Kan ook met een magneetje. Tijdens het douchen laat je om de beurt de haak met een hengeltje in het water zakken om de visjes te vangen. Heb je twee setjes, dan kun je er ook een race van maken. Wie vist de emmer het eerste leeg?
Kijk hier voor leuke hengels met visjes.

8. Soepjes maken

Een bakje, wat water en een beetje schuim. Meng verschillende bekers water door elkaar, want in elke beker zit een ander ingrediënt. Als je een beetje fantasie hebt tenminste. Met een lepel roer je, of misschien wel met de achterkant van je borstel. Onder de douche wordt elk kooksel vanzelf een waterig soepje.

9. Bubbelontploffing

Hiervoor heb je een emmer en een beker nodig. Vul de emmer helemaal zodat de beker helemaal onder water kan komen. Houd de beker op de kop boven het water en duw deze recht naar beneden. Zorg ervoor dat er geen water in komt. Op de bodem van de emmer trek je de beker in één keer om. Alle lucht uit de beker ontsnapt direct en veroorzaakt een grote bel in het water. Plof, een waterexplosie. Door de beker telkens een klein beetje schuin te houden en weer recht te zetten, laat je steeds kleine belletjes ontsnappen. Hoeveel belletjes kun je op deze manier maken?

10. Tegeltje tik

Tik een tegel aan en laat de ander dezelfde tegel aantikken. Tik twee tegels aan en speler twee doet precies hetzelfde. Maak allerlei combinaties en maak het steeds moeilijker. Haalt speler twee de combinatie niet, dan is hij/zij af en veranderen de rollen. Dit spel kun je makkelijker maken door gekleurde vlakjes te maken op de tegels. Gebruik bijvoorbeeld de puzzelstukjes van spelletje 4.

Combineren

Sommige van deze spelletjes kun je uitstekend combineren. Eén ding is in ieder geval zeker, ze maken het douchen een heel stuk leuker.

Deze blog bevat affiliatelinks.

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *